Μιχ. Κατρίνης: Η παράταση των συμβάσεων των εποχικών πυροσβεστών είναι το ελάχιστο που οφείλει να κάνει η κυβέρνηση.

24 Ιουλίου - 16:26 Τοπικά

Την παράταση των συμβάσεων των εποχικών πυροσβεστών λόγω των έκτακτων επιδημιολογικών εξελίξεων ζήτα με ερώτηση που συνυπέγραψε ο Μιχάλης Κατρίνης, προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με τον Ηλείο βουλευτή οι περίπου 2,5 χιλιάδες εποχικοί πυροσβέστες έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία καθώς παρά το μειονέκτημα της εποχικότητας, οι εποχικοί πυροσβέστες ασκούν όμοια με τους μόνιμους καθήκοντα, χωρίς να απολαμβάνουν αντίστοιχα προνόμια όπως επιδόματα, υγειονομική περίθαλψη στα Στρατιωτικά νοσοκομεία, κ.α.

Όπως αναφέρει ο κ. Κατρίνης, η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στο κλάδο δημιουργεί εργαζομένους δύο ταχυτήτων εις βάρος των εποχικών που δεν διαθέτουν το προνόμιο της μονιμότητας που θα αντιστάθμιζε ενδεχομένως ένα μέρος δικαιωμάτων κυρίως οικονομικής φύσης.

Δεν υπάρχει, επισημαίνει ο κ. Κατρίνης το περιθώριο να χαθεί η πολύτιμη εμπειρία που έχουν συσσωρεύσει οι εποχικοί πυροσβέστες υπηρετώντας για πολλά χρόνια στο πυροσβεστικό σώμα. Η παράταση των συμβάσεων τους, λόγω και των έκτακτων επιδημιολογικών εξελίξεων, είναι το ελάχιστο που οφείλει να κάνει η κυβέρνηση.

Περισσότερα Νέα