Μιχάλης Κατρίνης: Καταθέσαμε τη μόνη ουσιαστική και ρεαλιστική πρόταση που οδηγεί σε μείωση των λογαριασμών κατανάλωσης ρεύματος

24 Ιουλίου - 19:35 Τοπικά

Όσοι αναζητούν μια ουσιαστική και ρεαλιστική πρόταση για να μειωθούν οι λογαριασμοί κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, έχουν πλέον τη λύση: είναι η νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής.

Οι καταναλωτές θα δουν ουσιαστική μείωση μόνο με την επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή ενέργειας.

Και αυτό κάνουμε.

Το πλαφόν είναι συγκεκριμένο, οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν πάνω από 10% σε σχέση με αυτά που πλήρωναν πριν ξεκινήσει η ενεργειακή κρίση.

Ταυτόχρονα θα απαγορεύεται η διακοπή της ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις όταν τους επιβάλλεται χρέωση που υπερβαίνει το πλαφόν του 10%.

Θέλοντας, όμως, να διευκολύνουμε όλους τους πολίτες να αποπληρώσουν τις τεράστιες οφειλές που έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα, στην τροπολογία προβλέπουμε τη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών προς τη ΔΕΗ και τους παρόχους σε 240 δόσεις για τα χρέη που δημιουργήθηκαν με τις αυξήσεις του τελευταίου χρόνου, ώστε να προκύψουν χαμηλές μηνιαίες δόσεις οι οποίες θα μπορούν να αποπληρωθούν, μαζί με τις τρέχουσες οφειλές.

Καλούμε όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου να στηρίξουν αυτή την πρόταση, να ψηφίσουν υπέρ της τροπολογίας που καταθέσαμε.

Το οφείλουν στους πολίτες που έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο.

Περισσότερα Νέα