Μιχάλης Κατρίνης στην ΕΡΤ και στην εκπομπή ''ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ'' με το Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου: Να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να χυθεί άπλετο φως για την παρακολούθηση του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων
24 Ιουλίου - 19:11 Τοπικά
Βασικά σημεία συνέντευξης του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ –Κίνημα Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στην ΕΡΤ και στην εκπομπή ”ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ” με το Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου
Για τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου από την ΕΥΠ, ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε:
Βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων της έρευνας της ΑΔΑΕ αποδεικνύεται ότι και ο Αρχηγός ΓΓΕΘΑ παρακολουθείτο από την ΕΥΠ και θα πρέπει η υπόθεση, να διερευνηθεί εις βάθος.
Δεν είναι καθόλου συμπτωματικό, ωστόσο, ότι λίγο πριν την ολοκλήρωση και δημοσίευση της έρευνας της ΑΔΑΕ, σε σχέση με τα πρόσωπα που παρακολουθούνται, προέκυψε η γνωμάτευση του κ. Ντογιάκου, η οποία προσπαθεί να αποτρέψει την ανεξάρτητη αρχή από το να επιτελέσει τον συνταγματικό της ρόλο.
Κινούμαστε σε επικίνδυνες ατραπούς για την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ένα σύγχρονο κράτος δικαίου, όπως θα έπρεπε να είναι η Ελλάδα το 2023.
Οι εξελίξεις εγείρουν μείζονα και αμείλικτα για την κυβέρνηση ερωτήματα, παρά την οργανωμένη και επίμονη προσπάθεια της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη, προσωπικά, να συγκαλύψει και να συσκοτίσει αυτή την υπόθεση.
Αναπόφευκτα και όσο θα περνάει ο καιρός, θα πληθαίνουν οι αποκαλύψεις για το ποιοι ενορχήστρωσαν και υλοποίησαν την παρακολούθηση των πολιτικών τους αντιπάλων, καθώς και άλλων προσώπων του δημοσίου βίου.
Για την παρουσία στελεχών και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη κηδεία του Κωνσταντίνου Γκλύξμπουργκ, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε:
Πρωτίστως, θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του, γιατί υπέρτερη όλων είναι η ανθρώπινη διάσταση.
Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, κεντρικά στελέχη της ΝΔ «ψαρεύουν σε θολά νερά».
Είναι σαφές ότι υπουργοί, βουλευτές και στελέχη της ΝΔ που είτε θα δώσουν το παρών στην κηδεία ή έχουν κάνει δημόσιες τοποθετήσεις, αποκαλώντας «βασιλέα» τον εκλιπόντα, αγωνιούν να δείξουν σε μια μερίδα συντηρητικών ψηφοφόρων ότι διατηρούν πολιτικές σχέσεις με το θεσμό της μοναρχίας, προσβλέποντας σε ψήφους που τρέφουν φιλοβασιλικά αισθήματα.
Αυτό είναι λυπηρό για μια παράταξη που έπαιξε ρόλο στην εκδίωξη της μοναρχίας από τη χώρα.
Το πολιτειακό ζήτημα έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλητα από το 1974. Το γεγονός ότι σήμερα δεν έχουμε μοναρχία στην Ελλάδα, είναι αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας και απόφαση από το σύνολο, σχεδόν, του πολιτικού συστήματος.
Ενώ για την παρουσία των πολιτών στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης και στη σορό του Κωνσταντίνου Γκλύξμπουργκ υπογράμμισε:
Σεβόμαστε την προσωπική απόφαση του κάθε πολίτη να αποτίσει φόρο τιμής στη σορό του εκλιπόντος.
Δεν σέβομαι όμως και διαφωνώ με εκείνα τα πολιτικά στελέχη, που παρότι είναι εκλεγμένοι βουλευτές και έχουν ορκιστεί-ενώπιον της Βουλής και του ελληνικού λαού-σε μια προεδρευομένη κοινοβουλευτική δημοκρατία, «κλείνουν το μάτι» στον θεσμό της μοναρχίας και περνούν λάθος μήνυμα για καθαρά ιδιοτελείς πολιτικούς λόγους.