Μιχάλης Κατρίνης στην ΕΡΤ1: ‘’Το κυβερνητικό ατόπημα υπονομεύει την επιστολική ψήφο’’

4 Μαρτίου - 19:33 Τοπικά

Βασικά σημεία συνέντευξης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στην ΕΡΤ1:

Σχετικά με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων των αποδήμων και τη χρήση τους από την ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Ασημακοπούλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δήλωσε:

Έχουμε μια πρωτοφανή υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων των αποδήμων από την κ. Ασημακοπούλου που επί τρεις μέρες σιώπησε και δεν απαντά στο ερώτημα με ποιο τρόπο έγιναν κτήμα της τα email εκλογέων του εξωτερικού, ποια διαδικασία ακολουθήθηκε και αν ήταν εν γνώσει της κ. Κεραμέως.

Υπάρχει μια καταγγελία πολιτών οι οποίοι αναφέρουν ότι ήρθαν σε επικοινωνία με την πλατφόρμα και έδωσαν μόνο εκεί ως στοιχείο επικοινωνίας το συγκεκριμένο email, το οποίο ξαφνικά έγινε κτήμα της κ. Ασημακοπούλου.  

Το ΠΑΣΟΚ περιμένει την απάντηση της κυβέρνησης για το τι συνέβη. Θα πρέπει η κ. Κεραμέως να απαντήσει ευθέως και όχι να κρύβεται πίσω από την ανακοίνωση του Γ. Γραμματέα σε ένα μείζον θεσμικό και ηθικό ζήτημα.

Σε ό,τι αφορά τνομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων τόνισε:

To ΠΑΣΟΚ έχει τονίσει ξεκάθαρα ότι δεν είναι υπέρ των απαγορεύσεων, αλλά υπέρ των ισχυρών ρυθμίσεων.  Η θέση η οποία περιέχεται στο πρόγραμμά μας αναφέρεται σε μη κρατικά και μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια και δεν έχει καμία σχέση με αυτήν την αμφιβόλου συνταγματικότητας διάταξη την οποία εισάγει η κυβέρνηση για να ιδρύσει ιδιωτικά πανεπιστήμια με τον μανδύα του μη κερδοσκοπικού παραρτήματος.

Εμείς λέμε ναι στον σοβαρό θεσμικό διάλογο, όπως γίνεται σε όλα τα κράτη, αλλά όχι στην αγωνία της κυβέρνησης που θέλει να νομοθετήσει με τόσο βιαστικό τρόπο για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα.

Σχολιάζοντας το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και τη λειτουργία της εξεταστικής επιτροπής, ανέφερε:

Το ΠΑΣΟΚ είχε εξαρχής υποστηρίξει ότι έπρεπε να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για αυτήν την πρωτοφανή τραγωδία και ο λόγος είναι το πόρισμα του ευρωπαίου εισαγγελέα που υποδείκνυε σαφείς ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα. Η κυβέρνηση το μόνο που έκανε ήταν να κρυφτεί πίσω από την πρόταση του ΚΚΕ, αναζητώντας ευθύνες από τη δεκαετία του 1990.

 Με απόφαση της της ΝΔ δεν καλούνται κρίσιμοι μάρτυρες και η υπόθεση κλείνει άρον άρον, αλλά και καθυστέρηση από την πλευρά της δικαιοσύνης.

Η εξεταστική επιτροπή κρίνεται μετεξεταστέα, όχι μόνο γιατί δεν μπόρεσε να  ρίξει άπλετο φως σε μία τραγική υπόθεση, αλλά κινήθηκε με τη λογική της συγκάλυψης ευθυνών. Γι’ αυτό και ο κόσμος απαξιώνει το πολιτικό σύστημα, γι’ αυτό και οι υπογραφές των πολιτών που ζητούν δικαιοσύνη σε λίγο θα ξεπεράσουν τα δύο εκατομμύρια.

Περισσότερα Νέα