Μιχάλης Κατρίνης στο ACTION24: ‘’Δυστυχώς για την κυβέρνηση, η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται με τις δημοσκοπήσεις’’

24 Ιουλίου - 19:13 Τοπικά

Βασικά σημεία συνέντευξης του Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Μιχάλη Κατρίνη στο ACTION24  

Σε σχέση με τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε: 

Ήταν αναμενόμενο να παρουσιαστεί πρόσκαιρα μια δημοσκοπική κάμψη του ΠΑΣΟΚ μετά την υπόθεση της κ. Καϊλή, η οποία είχε διαχωρίσει τη θέση της από την παράταξη εδώ και πολύ καιρό.

Αυτό που παραμένει σταθερό, ωστόσο, σε όλες τις δημοσκοπήσεις από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι σήμερα, είναι ότι το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει σταθερά αύξηση της δύναμης του, έναντι της Νέας Δημοκρατίας, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι υπολείπονται σημαντικά, σε σχέση με τις εκλογικές τους επιδόσεις τον Ιούλιο του 2019.

Ενώ για το θέμα της ακρίβειας υπογράμμισε:

Η κυβέρνηση ξεκάθαρα δε μπορεί να αντιμετωπίσει την ακρίβεια με ουσιαστικά μέτρα και καταφεύγει στη διαχείρισή της με επικοινωνιακά τεχνάσματα και άκομψους πανηγυρισμούς της Κ.Ο. της ΝΔ, όταν ο κ. Μητσοτάκης το ανακοίνωνε από το βήμα της Βουλής.

Παρότι το επίδομα του «food pass» αποτελεί ανάσα για τα νοικοκυριά, η μεγάλη εικόνα είναι άλλη: η κυβέρνηση δίνει στα νοικοκυριά το επίδομα των 52 ευρώ για τρόφιμα, την ίδια ώρα που με το άλλο χέρι παίρνει μέσα από την τσέπη τους πάνω από τα διπλάσια κάθε μήνα μέσω του ΦΠΑ και των άλλων έμμεσων φόρων.

Μιλώντας με δημοσιονομικά όρους, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη μοιράζει στους πολίτες  650 εκατομμύρια ευρώ μέσω του συγκεκριμένου επιδόματος, ενώ την περίοδο 2021-2022 συγκέντρωσε από τα νοικοκυριά 6 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω των έμμεσων φόρων. Δηλαδή, τους επιστρέφει περίπου το 1/10 από όσα τους πήρε.

Η σχετική τροπολογία ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, αλλά οι πολίτες θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα από τον Φεβρουάριο.  Γιατί άραγε; Γιατί δεν προλαβαίνουν να φτιάξουν την πλατφόρμα, όπως λένε; Η ίδια η κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει για για τα «ψηφιακά άλματα» που έχουν γίνει; Η αλήθεια είναι ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει τον Φεβρουάριο επειδή ακριβώς θα συμπέσει με την προεκλογική περίοδο.

Η κυβέρνηση δε διασφαλίζει στους πολίτες ότι δεν θα υπάρξουν νέες  αυξήσεις των τιμών στα τρόφιμα και στα καύσιμα μετά την εφαρμογή του food pass,αφού οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έναντι της αισχροκέρδειας δε λειτουργούν.

Παράλληλα, υιοθετεί μερικά τις αποφάσεις της Ε.Ε., λέγοντας «ναι» μεν στην ευρωπαϊκή πρόταση της φορολόγησης των υπερκερδών των διυλιστηρίων από τη μία, αρνούμενη όμως από την άλλη να μειώσει  τον ΦΠΑ για τα βασικά προϊόντα, όπως προτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και κατ’ επανάληψη έχει ζητήσει το ΠΑΣΟΚ.

Περισσότερα Νέα