Μιχάλης Κατρίνης στο MEGA και στην εκπομπή ''Κοινωνία Ώρα Mega'' με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη: Η κυβέρνηση θα κριθεί στο πεδίο της πραγματικότητας

24 Ιουλίου - 13:48 Τοπικά

Βασικά σημεία συνέντευξης του βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη στο MEGA  και στην εκπομπή ”Κοινωνία Ώρα Mega”  με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη

Για το νέο κυβερνητικό σχήμα και τη συμμετοχή στελεχών προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε:

Τα συγκεκριμένα στελέχη που ‘’αξιοποιήθηκαν’’ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχουν σχέση με το ΠΑΣΟΚ εδώ και αρκετά χρόνια.

Εξάλλου, θυμάστε ότι και άλλα στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ αξιοποιήθηκαν από προηγούμενες κυβερνήσεις πχ του ΣΥΡΙΖΑ και ποια ήταν η κατάληξή τους στην πορεία του χρόνου.

Το συγκεκριμένο σχήμα παρότι είναι πολύ νωρίς για να κριθεί,  πρότι δεν είναι νέο, αφού πάνω από 8 στους 10 υπουργούς ήταν και στην προηγούμενη κυβέρνηση, έχοντας απλώς αλλάξει ρόλους.

Προκαλεί μία ανησυχία το γεγονός ότι μετακινήθηκαν υπουργοί σε νευραλγικά πόστα που αφορούν το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ και τον αναπτυξιακό νόμο, τομείς δηλαδή που ρόλο παίζει η γρήγορη απορρόφηση των κονδυλίων και κάθε αλλαγή συνοδεύεται από ένα διάστημα προσαρμογής.

Άξιο σχολιασμού είναι ότι από την απερχόμενη ηγεσία του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών κανείς δεν παρέμεινε στη θέση του, ενώ εντύπωση προκαλεί και η ύπαρξη τριών υπουργών Επικρατείας, με περαιτέρω αρμοδιότητες σε σχέση με την εποπτεία της κυβερνητικής λειτουργίας.

Το τελευταίο σημαίνει, πως ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να αποτιμά θετικά και να επενδύει στη λειτουργία του «επιτελικού κράτους», παρότι αυτό δεν ήταν τόσο αποτελεσματικό σε μια πληθώρα θεμάτων που κλήθηκε να διαχειριστεί κατά την προηγούμενη τετραετία.

Όλα, βέβαια, θα κριθούν και θα εκτιμηθούν στην πορεία, σίγουρα ωστόσο ένα πολυμελές σχήμα δεν δημιουργεί συνθήκες ευελιξίας, όσο και άμεσων αποφάσεων που πολλές φορές είναι αναγκαίες.

Σε σχέση με τα κρίσιμα ζητήματα της επόμενης ημέρας ο Ηλείος βουλευτής δήλωσε: 

 

Τα πιο σημαντικά ζητήματα αφορούν στα τα θέματα της οικονομίας, όπως και της στήριξης εκατομμυρίων συμπολιτών μας που βλέπουν την καθημερινότητά τους να δυσκολεύει συνεχώς, εξαιτίας της ακρίβειας.

Η δημόσια υγεία αποτελεί έναν κρίσιμο πολιτικό τομέα, ο οποίος μας απασχόλησε και προεκλογικά, με αφορμή μια σειρά τραγικών περιστατικών που σημειώθηκαν.

Τώρα, βέβαια, θα φανεί αν η κυβέρνηση διαθέτει πραγματικά την πολιτική βούληση να  στηρίξει –καθώς και με ποιο τρόπο- το ΕΣΥ, κάτι που δεν έκανε 4 χρόνια.

Τέλος, και παρά την προσωρινή φάση ύφεσης στις σχέσεις μας με την Τουρκία, εξόχως σημαντικά παραμένουν τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αφού η γειτονική χώρα παραμένει ένας πολύ «δύσκολος» γείτονας.

Περισσότερα Νέα