Μιχάλης Κατρίνης στο OPEN TV:Η απόπειρα συγκάλυψης των ευθυνών για τα Τέμπη θα συνοδεύει για πάντα την κυβέρνηση

13 Μαρτίου - 12:00 Τοπικά

Βασικά σημεία συνέντευξης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου  του  ΠΑΣΟΚ-Κινήματος  Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στο OPEN TV:

Αναφορικά με την εξεταστική επιτροπή των Τεμπών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δήλωσε:

Στελέχη της εξεταστικής επιτροπής με προεξέχοντα τον πρόεδρό της, έχουν απλώσει ένα μεγάλο πέπλο συγκάλυψης, με το οποίο επιχειρούν να απενοχοποιήσουν αυτούς που έχουν πολιτικές και ίσως ποινικές ευθύνες, την ώρα  που υπάρχει ο ανείπωτος θρήνος των συγγενών των θυμάτων, οι οποίοι καθημερινά βιώνουν το δικό τους Γολγοθά που καθορίζει τη ζωή τους. 

Κι ενώ οι ευθύνες αυτές θα πρέπει να διερευνηθούν, η αίσθηση των πολιτών ότι η κυβερνητική πλειοψηφία επιχειρεί να συσκοτίσει τη συγκεκριμένη υπόθεση, έχει ως συνέπεια να κλονίζεται η εμπιστοσύνη τους απέναντι στην ελληνική δικαιοσύνη και ότι θα αποδώσει ευθύνες.

Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε από την αρχή να συσταθεί προανακριτική επιτροπή και επανέρχεται σε αυτό, με βάση το πόρισμα του ευρωπαίου εισαγγελέα που αναφέρει ευθέως ότι υπάρχουν ευθύνες από τους υπουργούς που δεν υλοποίησαν τη σύμβαση. Ένα γεγονός που ήταν η αιτία γι’ αυτό το τραγικό συμβάν και όχι μόνο το ανθρώπινο λάθος, όπως ισχυρίζονται οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Είχαμε δει από την αρχή, ότι αυτή η εξεταστική επιτροπή δεν θα είχε αποτέλεσμα, με βουλευτές της κυβέρνησης να προσπαθούν να πείσουν τους εαυτούς τους, την Βουλή και την ελληνική κοινωνία, ότι για την τραγωδία των Τεμπών φταίνε ο μηχανοδηγός και ο σταθμάρχης.

Η πολιτική ευθύνη δεν έχει αναληφθεί, όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της ΝΔ, από τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης συμπεριέλαβε στα ψηφοδέλτιά του τον κ. Καραμανλή. Το επιχείρημα ότι, εφόσον ο λαός τον εξέλεξε, η πολιτική ευθύνη παραγράφεται, είναι εξαιρετικά ανησυχητικό και κλονίζει ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το κράτος δικαίου.

Τελικά, η εξεταστική επιτροπή, με την πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να καλύψει τα στελέχη της, όπως έκανε και στο θέμα των υποκλοπών.

Σχετικά με την εισαγγελική έρευνα για εταιρεία του κ. Στέφανου Κασσελάκη τόνισε:

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να λέει ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος σε όλες τις άλλες υποθέσεις, ενώ σχετικά με το κώλυμα μεταξύ προέδρου κόμματος και κατοχής εταιρείας στο εξωτερικό – την οποία φέρεται να διαθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης – να βρίσκει διάφορες προφάσεις μιλώντας για κυνήγι μαγισσών. Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι απλά να εφαρμοστεί ο νόμος και φαντάζομαι ότι δε διαφωνεί κανείς σε αυτό.

Περισσότερα Νέα