Μιχάλης Κατρίνης στo Πρώτο Πρόγραμματης ΕΡΤ: Το αφήγημα ‘’Νόμος και τάξη’’ της κυβέρνησης κατέρρευσε

4 Απριλίου - 09:34 Τοπικά

Βασικά σημεία συνέντευξης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στo Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ

Σε σχέση  με τη νέα γυναικοκτονία που έγινε έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δήλωσε:

Είναι αδιανόητο αυτό το τραγικό περιστατικό έξω από αστυνομικό τμήμα, όπου μία γυναίκα βρίσκει το θάρρος να πάει και να καταγγείλει αυτόν που την κακοποιεί, δηλώνοντας φόβο για τη ζωή της και η μόνη σύσταση που της γίνεται από την αρμόδια αρχή είναι να καλέσει το 100 για να την συνοδεύσει…

Η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προβάλει συνεχώς το δόγμα «νόμος και τάξη», που ήταν και προεκλογική προμετωπίδα  της Νέας Δημοκρατίας, αλλά διαπιστώνουμε κάθε μέρα περιστατικά βίας, όπως δολοφονίες και ξεκαθάρισμα λογαριασμών, με συνέπεια να υπάρχει ένα διάχυτο αίσθημα ανασφάλειας, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αντίδραση από την κυβέρνηση.

Η προχθεσινή γυναικοκτονία είναι η πέμπτη μέσα στο 2024 και η εξηκοστή πέμπτη τα τελευταία τρία χρόνια και δυστυχώς αποδεικνύεται ότι ούτε το νομοθετικό πλαίσιο είναι επαρκές, ούτε και η εφαρμογή των νόμων γίνεται με αποτελεσματικό τρόπο.

Πρέπει να μας προβληματίζει όλους και ιδιαίτερα την κυβέρνηση, για το κατά πόσο θα διασφαλίσει επιτέλους το αυτονόητο δικαίωμα στην ασφάλεια, ένα δικαίωμα που δεν θα έπρεπε να είναι ζητούμενο, αλλά δεδομένο.

Αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ για το δυστύχημα των Τεμπών, ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε:

Για την τραγωδία στα Τέμπη 1.300.000 πολίτες, μέσω της υπογραφής τους, δηλώνουν την αντίθεσή τους σε όλα αυτά που έγιναν μετά. Οι έρευνες της κοινής γνώμης δείχνουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι σε αυτή την υπόθεση έχει απλωθεί ένα πέπλο συγκάλυψης και η ευθύνη βαρύνει την κυβέρνηση για τη συνολική μεθόδευση αλλά και τους χειρισμούς της στην εξεταστική επιτροπή.

Άρα δεν είναι τα κόμματα τα οποία φέρουν την τραγωδία των Τεμπών στο επίκεντρο, αλλά είναι η υπόθεση που απασχολεί και συγκλονίζει το σύνολο των πολιτών αυτής της χώρας.

Ζητούν να διαλευκανθεί η υπόθεση και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου αναλογούν, ενώ διαπιστώνουν ότι μία εξεταστική επιτροπή, στην οποία η Νέα Δημοκρατία έχει την πλειοψηφία, οδηγείται σε απόλυτο φιάσκο.

Μία κυβέρνηση που προσπαθεί πάση θυσία να αποτινάξει από πάνω της τις ευθύνες από τα στελέχη της και να τις μεταφέρει αποκλειστικά στους μηχανοδηγούς και τον σταθμάρχη.

Όταν το ΠΑΣΟΚ έφερε την πρόταση δυσπιστίας, η κυβέρνηση είπε  ότι το ΠΑΣΟΚ το κάνει γιατί παρακινείται από οικονομικά συμφέροντα. Και ήταν αυτή η κυβέρνηση που το ίδιο βράδυ προσπάθησε να τα βρει με επιχειρηματίες, τους οποίους κατηγορούσε ότι είναι σε ανοικτή γραμμή με το ΠΑΣΟΚ.

Άρα εδώ έχουμε ένα κλίμα τοξικότητας και πόλωσης από την ίδια την κυβέρνηση, που το καλλιεργεί γιατί θέλει να μεταφέρει τη συζήτηση από το κάδρο των δικών της αντικειμενικών ευθυνών, σε μια γενικότερη συζήτηση περί οικονομικών συμφερόντων.

Περισσότερα Νέα