Μιχάλης  Κατρίνης  στον ΑΝΤ1: Σοκαριστικό το γεγονός ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν εμπιστεύεται την ελληνική δικαιοσύνη για τα Τέμπη

9 Μαρτίου - 09:53 Τοπικά

Βασικά σημεία συνέντευξης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος  Αλλαγής Μιχάλη  Κατρίνη  στον ΑΝΤ1:

Σχολιάζοντας  τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη χρήση του όρου ‘’sugar daddies’’ από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δήλωσε:

Η ατυχής αλλά και απαράδεκτη δήλωση του κ. Κουτσούμπα, υπηρετεί μια λογική εφήμερης δημοσιότητας, προσπαθώντας απλά να δημιουργήσει εντυπώσεις και δεν είναι τυχαίο ότι το σύνολο του πολιτικού συστήματος καταδίκασε άμεσα την πολιτική απρέπεια του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ.

Μιλώντας για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, δήλωσε:

Το σοκαριστικό στοιχείο της χθεσινής δημοσκόπησης είναι ότι η πλειοψηφία της κοινής γνώμης δηλώνει ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη για την διαλεύκανση της τραγωδίας των Τεμπών.

Κι αυτό προκύπτει, επειδή στην πρώτη απόπειρα διερεύνησης του τραγικού δυστυχήματος που είναι η εξεταστική επιτροπή της Βουλής, όχι μόνο δεν χύθηκε άπλετο φως, όχι μόνο δεν κλήθηκαν μάρτυρες για να μιλήσουν για την τραγωδία καθαυτή, αλλά ακούμε και στελέχη της κυβέρνησης να ομολογούν ότι από τους 40 μάρτυρες που προσήλθαν, οι 39 κλήθηκαν από την αντιπολίτευση, αφού η ΝΔ δε θεώρησε σκόπιμο να καλέσει μάρτυρες για να αποδοθεί δικαιοσύνη, όπως απαιτεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Όταν υπάρχει πόρισμα Ευρωπαίου εισαγγελέα που λέει ότι υπάρχουν σαφείς ευθύνες δύο πολιτικών προσώπων για τη σύμβαση που δεν έγινε στον χρόνο που έπρεπε, με συνέπεια την πρωτοφανή τραγωδία των Τεμπών, η κυβέρνηση συγκαλύπτει τους ενόχους στην εξεταστική επιτροπή.

Εμείς από την πλευρά μας προτείναμε να συσταθεί προανακριτική επιτροπή, ώστε να χυθεί άπλετο φως στην  υπόθεση και να αποδοθούν οι ευθύνες.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια που ψηφίζεται σήμερα  ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε:

Η Νέα Δημοκρατία φέρνει σήμερα προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο το οποίο αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, δηλαδή δημιουργεί μη κερδοσκοπικά παραρτήματα από κερδοσκοπικά funds και ιδιωτικά πανεπιστήμια, ενώ θέλω να σημειώσω  ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το ψηφίζει μαζί με την κυβέρνηση και ο κ. Κατσιβαρδάς, προσωπικός φίλος του Κασιδιάρη.

Η κυβέρνηση είπε μία μεγάλη αλήθεια, ότι αντιμετωπίζει αυτό το ζήτημα με την εμπορική του διάσταση και όχι με εκπαιδευτική ή κοινωνική διάσταση, όπως θα έπρεπε. Δεν λέει, όμως, ότι στην πραγματικότητα θέλει ιδιωτικά πανεπιστήμια με κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Αυτό το νομοσχέδιο είναι σαφές ότι είναι κομμένο και ραμμένο για τα επιχειρηματικά σχέδια συγκεκριμένων ανθρώπων,  ενώ δε θεσπίζονται σοβαρά κριτήρια, ούτε υπάρχει λογική αποκέντρωσης στην ίδρυση και λειτουργία των ιδρυμάτων αυτών.

Το ΠΑΣΟΚ λέει ναι στη δυνατότητα να ιδρυθούν μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια από το 2007,  ενώ είναι υπέρ των ισχυρών ρυθμίσεων πάνω στο ζήτημα αυτό,  με θεσμικό διάλογο, με σωστούς όρους  και όχι με λογική αιφνιδιασμού.

Περισσότερα Νέα