Μητροπολίτης Ηλείας Αθανάσιος: Πού βρίσκονται τα χρήματα των δωρεών για τον Αγ. Χαράλαμπο και ποια η πορεία του έργου της ανέγερσης του Ναού

26 Ιανουαρίου - 14:03 Τοπικά

Συνέντευξη από τον Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο πήρε ο Δημοσιογράφος και εκδότης της διαδικτυακής (πλέον) εφημερίδας ΑΥΓΗ  Ανδρέας Καπογιάννης στην οποία έθεσε το ερώτημα τόσο της πορείας της διαδικασίας για την ανέγερση του ναού προς τιμήν του Πολιούχου Αγ. Χαραλάμπους όσο και της διαχείρισης των χρημάτων που έχουν συγκεντρωθεί για τον σκοπό αυτό.

Στον τομέα της ανέγερσης ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι περιμένει τις επόμενες μέρες την απόφαση του αρμόδιου υπουργείου σχετικά με την έγκριση της άδειας κατασκευής. Εφόσον η άδεια τελικά εγκριθεί, η περαιτέρω εξέλιξη θα είναι με ταχύτερους ρυθμούς και το έργο θα μπορέσει να ξεκινήσει γρήγορα.

Όσον αφορά τα χρήματα ανέφερε ότι υπάρχουν 3 λογαριασμοί. Οι δύο βρίσκονται στα χέρια της Μητρόπολης και ο τρίτος στην Ερανική Επιτροπή που είχε συσταθεί και στην οποία συμμετείχαν ο τότε Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Κώστας Νικολούτσος και ταμίας ο Δικηγόρος Νίκος Δασιός.

Στους δύο πρώτους λογαριασμούς έχουν κατατεθεί οι δωρεές που φτάνουν τις 100000 στον ένα λογαριασμό και 51000 στον άλλο λογαριασμό. Επίσης η ερανική επιτροπή έχει περίπου 20000 στον λογαριασμό.  Τα χρήματα συνολικά είχαν αγγίξει τις 200000 αλλά έχουν γίνει και κάποια έξοδα για τις μελέτες και την μέχρι τώρα διαδικασία για τα οποία ασφαλώς υπάρχουν τα αντίστοιχα παραστατικά.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι όταν θα ξεκινήσει το έργο θα βρεθούν και όλα τα χρήματα που θα απαιτηθούν από δωρεές των ανθρώπων που περιμένουν να μπει πρώτα ο θεμέλιος λίθος

Δείτε όλη τη συνέντευξη στον Ανδρέα Καπογιάννη:

https://www.facebook.com/100013504267314/videos/1894080811008900/

Περισσότερα Νέα