Μητσοτάκης: Προσοχή στην Πάτρα! Να τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα.

24 Ιουλίου - 16:22 Τοπικά

«Συναγερμός» έχει σημάνει για την Πάτρα, όπου εμφανίζονται πολλά κρούσματα κορονοϊού. Στην Πάτρα, μάλιστα, αναφέρθηκε εκτενώς με δηλώσεις του στους πολιτικούς συντάκτες κατά την καθιερωμένη ενημέρωση και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, καθώς η Πάτρα – που είναι μία από τις επτά περιοχές στο «κόκκινο» είναι και η περιοχή, όπου τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, γιορτάζει ο πολιούχος της, ο Αγιος Ανδρέας.

Τη Δευτέρα, μάλιστα, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Ανδρέα, υπάρχει έντονη ανησυχία τόσο στην κυβέρνηση όσο και στους λοιμωξιολόγους που ενημερώνουν διαρκώς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για συνωστισμό και δημιουργία εστιών διασπορά του κορονοϊού. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έστειλε μήνυμα ειδικά για την Πάτρα να τηρηθούν τα μέτρα κατά του κορονοϊού για να μην εξαπλωθεί ξανά ο ιός.

Η ανησυχία που υπάρχει στην κυβέρνηση για την Πάτρα φάνηκε και από το τηλεφώνημα που είχε την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον δήμαρχο Πατρέων, Κωνσταντίνο Πελετίδη και τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη. Ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη αυστηρότατης τήρησης των υγειονομικών μέτρων, ενόψει και της εορτής του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, τη Δευτέρα. Επισήμανε, μάλιστα, ιδιαίτερα το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη υγειονομική επιβάρυνση στην περιοχή, γεγονός που επιβάλλει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή από τους πολίτες και ζήτησε από τους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να βοηθήσουν σε αυτό.

Βατόπουλος: Το πρόβλημα υπάρχει στην επαρχία

Το πρόβλημα έχει μετατοπιστεί στην επαρχία, ανέφερε για τον κορονοϊό ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δεν απέκλεισε το γεγονός – κατά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων – κάποιες περιοχές να είναι σε lockdown και κάποιες άλλες όχι.

«Ο δείκτης Ro έχει αρχίσει να είναι κάτω από τη μονάδα σε Αθήνα και ίσως Θεσσαλονίκη, αλλά είναι πάνω από 1 σε ορισμένες επαρχιακές πόλεις κυρίως της Κεντρικής και της Βορείου Ελλάδας. Το πρόβλημα έχει αρχίσει να μετατοπίζεται προς την επαρχία. Οι κάτοικοι μιας μικρής πόλης ή ενός χωριού δεν πρέπει να νομίζουν ότι δεν τους αφορά το θέμα. Είναι εξαιρετικά εύκολο ξαφνικά μια περιοχή που δεν είχε κρούσματα να αποκτήσει. Ένα σενάριο που μπορεί να ισχύσει είναι σε κάποιες περιοχές να έχουμε lockdown και σε κάποιες όχι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα Νέα