Μοναστηράκι-Μαρούσι σε οκτώ λεπτά για τη διάσωση εγκύου – Οι αστυνομικοί άνοιξαν τον δρόμο, δείτε βίντεο

24 Ιουλίου - 19:13 Τοπικά

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ για τη διάσωση γυναίκας και του εμβρύου που κυοφορούσε, με τους αστυνομικούς να ανοίγουν τον δρόμο και να κάνουν το Μοναστηράκι-Μαρούσι σε λιγότερο από δέκα λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, την Πέμπτη (22/12) στις 20:39 ζητήθηκε επείγουσα μεταφορά στο ΙΑΣΩ, μιας νεαρής γυναίκας με σοβαρό πρόβλημα υγείας (μετεγχειρητική επιπλοκή-εξωσωματική). 

Ο οδηγός, Παντελής Κ. έλαβε την ενημέρωση να μεταβεί όσο πιο γρήγορα, αλλά με ασφάλεια, σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Μοναστηράκι. Θα συναντούσε στην είσοδο ενός ξενοδοχείου ένα ζευγάρι Ελλήνων που είχε έρθει από τη Γερμανία, για να υποβληθεί στη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης, όμως η γυναίκα αντιμετώπισε ξαφνικές επιπλοκές, παρόμοιες με εκείνες που είχε αντιμετωπίσει τον περασμένο Απρίλιο, όταν και έχασε τα διδυμάκια που κυοφορούσε στην ένατη βδομάδα της κύησης της.

Δείτε το βίντεο:

 
 

Ο οδηγός κατάλαβε από τη πρώτη στιγμή την κρισιμότητα της κατάστασης και αμέσως ειδοποίησε την Άμεση Δράση για να συνδράμει. Ο Εκφωνητής της Α.Δ. ανέλαβε να συντονίσει τους σταθμούς (περιπολικά – ομάδα ΔΙ.ΑΣ. – ομάδα Ζ), ώστε να διασφαλίσει την ταχύτατη, αλλά με ασφάλεια, μετάβαση της γυναίκας στο ΙΑΣΩ.

 

Ο οδηγός στο ξεκίνημα της διαδρομής ενημέρωσε το ζευγάρι, σε πόσο χρόνο -βάσει GPS και Google Maps- θα βρίσκονται στα επείγοντα του ΙΑΣΩ, στο Μαρούσι. Το GPS έδινε 20’ λεπτά περίπου. Το κέντρο της Αθήνας στο «κόκκινο» λόγω κίνησης. Ο σύζυγος ανέφερε πως σε επικοινωνία που είχαν με τους γιατρούς, όπως ακούγεται και στο βίντεο, έπρεπε να μεταβούν το συντομότερο δυνατό.

«Η σύζυγός μου είχε μια σοβαρή επιπλοκή από την εξωσωματική που είχε κάνει την ίδια μέρα. Ένιωσε έντονους πόνους, ένιωθα ότι πεθαίνει. Οι ίδιες επιπλοκές είχαν δημιουργηθεί τον περασμένο Απρίλιο με αποτέλεσμα να χάσουμε τα διδυμάκια που κυοφορούσε στην 9η εβδομάδα. Ευτυχώς χάρη στην έγκαιρη μεταφορά της συζύγου μου από τον οδηγό και την Ομάδα ΔΙΑΣ μέσα σε οκτώ λεπτά από το Μοναστηράκι στο Μαρούσι. Ήταν απίστευτο αυτό που ζήσαμε» λέει στο protothema.gr ο σύζυγος της εγκυμονούσας, Ιωάννης Κουμάγκας.

Τελικά το ζευγάρι έφτασε στο ΙΑΣΩ μέσα σε οκτώ λεπτά καθώς οι άντρες της ΔΙΑΣ άνοιγαν διάπλατα τους δρόμους για να τους διασχίσει με ταχύτητα το ΙΧ. Ο Ιωάννης Κουμάγκας εξηγεί στο στο protothema.gr και τον λόγο για τον οποίο χρειάστηκε να ταξιδέψουν από τη Γερμανία στην Ελλάδα, για να υποβληθεί η σύζυγος του στη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

«Το κάναμε γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στους Έλληνες γιατρούς διότι εξαιτίας ενός σοβαρού ιατρικού ιστορικού που έχει η σύζυγος μου ο τρόπος αντιμετώπισης που είχαμε από τους Γερμανούς γιατρούς δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη». Η σύζυγος του Ιωάννη Κουμάγκα νοσηλεύεται στο ΙΑΣΩ και ο γιατρος της εκφράζει την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά, επισημαίνοντας πόσο σημαντική ήταν η άμεση μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Περισσότερα Νέα