Ν. Καλάκος: «Είναι χρέος μας να βγάλουμε από την απομόνωση τη νότια Ηλεία» – Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο Ηλείος οικονομολόγος την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών για τον δρόμο Πύργος-Τσακώνα

24 Ιουλίου - 19:29 Τοπικά

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε την απόφαση του υπουργείου Υποδομών να επικαιροποιήσει τις μελέτες για την κατασκευή αυτοκινητόδρομου στο οδικό τμήμα Πύργος-Τσακώνα, μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (4/7) στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ηλείος οικονομολόγος και τ. γενικός διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών, Νίκος Καλάκος, υπογραμμίζοντας τη σημασία και τα οφέλη που θα προκύψουν από την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου υποδομής.

Μετά την αίσια έκβαση με την Πατρών-Πύργου, ο Νίκος Καλάκος τόνισε πως η δρομολόγηση της κατασκευής του οδικού άξονα Πύργος-Τσακώνα –σε ρεαλιστικό πλαίσιο και με βάση τα νομικά και περιβαλλοντικά δεδομένα που έχουν διαμορφώσει η απόφαση του ΣτΕ για τον Καϊάφα και το ΠΔ για τον Κυπαρισσιακό– θα βγάλει από την πολυετή απομόνωση όλη τη νότια Ηλεία.

Όπως επισήμανε ο Ηλείος οικονομολόγος, ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα αναδείξει τον σπάνιο φυσικό και αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής, που περιλαμβάνει αμέτρητες παραλίες και τις Ιαματικές Πηγές Καϊάφα, τον ναό του Επικούριου Απόλλωνα και την Αρχαία Σαμία, θα αυξήσει κατακόρυφα την τουριστική κίνηση και θα προσφέρει γρήγορη και ασφαλή διακίνηση των αγροτικών προϊόντων της νότιας Ηλείας από και προς την Τριφυλία και την υπόλοιπη Μεσσηνία, διαμορφώνοντας συνθήκες συνολικής αναπτυξιακής έκρηξης.

«Η κυβέρνηση, με τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τερματίζει τη δωδεκαετή αδράνεια και ξαναβάζει σε τροχιά υλοποίησης την κατασκευή σύγχρονου αυτοκινητόδρομου από τον Πύργο έως την Τσακώνα. Η επικαιροποίηση των μελετών θα μας δώσει σύντομα την ακριβή εικόνα για τη χάραξη του δρόμου, το κόστος και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, προκειμένου να αναζητήσουμε και τις κατάλληλες πηγές χρηματοδότησης. Δεν εφησυχάζουμε, παρακολουθούμε την πορεία της ωρίμανσης των μελετών και συνεχίζουμε να διεκδικούμε την υλοποίηση και άλλων σημαντικών έργων υποδομής που έχει ανάγκη η Ηλεία, για να τερματίσει την πολύχρονη οικονομική και αναπτυξιακή στασιμότητα», δήλωσε ο Νίκος Καλάκος.

Περισσότερα Νέα