Ν. Καλάκος: Πρoτεραιότητα η σύνδεση της Αρχαίας Ολυμπίας με σύγχρονους δρόμους – Την ανάγκη επέκτασης της Ολυμπίας Οδού και την κατασκευή ορεινού οδικού άξονα επισημαίνει ο Ηλείος οικονομολόγος

24 Ιουλίου - 19:23 Τοπικά

Καθοριστική για την ανάπτυξη της Ηλείας θεωρεί τη σύνδεση της Αρχαίας Ολυμπίας με σύγχρονο οδικό δίκτυο ο Ηλείος οικονομολόγος Νίκος Καλάκος, επισημαίνοντας ότι ο ασφαλής αυτοκινητόδρομος θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας, βγάζοντας την περιοχή από τη στασιμότητα.

Ο Νίκος Καλάκος υπογράμμισε την ανάγκη να εκπονηθούν το συντομότερο δυνατόν οι μελέτες για την επέκταση της Ολυμπίας Οδού στην Αρχαία Ολυμπία, ώστε να αποκτήσει πραγματικό νόημα η ονοματοδοσία του δρόμου, υπενθυμίζοντας ότι πρώτος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για δρόμο Πάτρα-Πύργος-Αρχαία Ολυμπίας στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ηλεία.

Ο Ηλείος οικονομολόγος τόνισε πως η επιλογή της κυβέρνησης να επανεντάξει την Πατρών-Πύργου στη σύμβαση παραχώρησης αποδεικνύεται ορθή, καθώς οι εργασίες προχωρούν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι οι περίφημες οκτώ εργολαβίες του ΣΥΡΙΖΑ, που οδηγούσαν το έργο σε αναπόφευκτο εκτροχιασμό.

Παράλληλα, όμως υπογράμμισε την ανάγκη να μην εγκαταλειφθούν οι προσπάθειες για την κατασκευή ορεινού οδικού άξονα, που θα συνδέει την Αρχαία Ολυμπία με την Αρκαδία και την υπόλοιπη Πελοπόννησο, ζητώντας από το υπουργείο Υποδομών να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα να βρεθούν εθνικές ή ευρωπαϊκές χρηματοδοτικές πηγές, δεδομένου ότι υπάρχουν ώριμες μελέτες.

«Η Αρχαία Ολυμπία είναι το μεγάλο αναπτυξιακό “όπλο” της Ηλείας και πρέπει να την αναδείξουμε. Η σύνδεσή της με σύγχρονο οδικό δίκτυο είναι αναγκαία για την οικονομική της ανάκαμψη, για αυτό και είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση η επέκταση της Ολυμπίας Οδού προς αυτήν την κατεύθυνση. Τώρα που έχουμε απαλλαγεί από όσα μας κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση στην Πατρών-Πύργου, πιστεύω ότι πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια να κατασκευαστεί και ορεινός οδικός άξονας που θα συνδέει την Αρκαδία με την Ηλεία, ώστε να καταστεί κέντρο της Πελοποννήσου η Αρχαία Ολυμπία», δήλωσε ο Νίκος Καλάκος.

Περισσότερα Νέα