Ν. Κοροβέσης: Περιμένω πιο ουσιαστικά μέτρα για τον τόπο μας

24 Ιουλίου - 16:37 Τοπικά

Θέλω να πιστεύω ότι αυτά ήσαν τα πρώτα μέτρα που ανακοινώθηκαν και περιμένω ότι θα υπάρξει και δεύτερη δέσμη από την κυβέρνηση που θα ικανοποιεί όλον τον επιχειρηματικό μας κόσμο και θα μπορεί να αντιμετωπίσει τουλάχιστον μέρος των προβλημάτων τους. 

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκoς Κοροβέσης, ο οποίος ως γνωστόν είχε ζητήσει από την πρώτη στιγμή την ενίσχυση και στήριξη της αγοράς μας από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες. 

Ο κ. Κοροβέσης ενεργώντας άμεσα και επίμονα στην ίδια κατεύθυνση με τα όσα επεσήμανε και στη δική του επιστολή ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης έχοντας ως επαγγελματίας και ο ίδιος, αντιληφθεί

τις επερχόμενες αρνητικές συνέπειες των περιορισμών λόγω του κορωνοϊού, αναφέρθηκε στις τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις και στην ανάγκη αποτελεσματικής στήριξης για την επούλωση των «πληγών» στην αγορά. 

Έκανε μάλιστα και ειδική αναφορά σε συγκεκριμένους κλάδους που επλήγησαν απόλυτα όπως οι επιχειρήσεις τουρισμού, εστίασης και μεταφορών. Η αναπάντεχα αρνητική εξέλιξη επηρέασε την πορεία τους που καταγράφει άνεϋ προηγουμένου οικονομική ζημία για αυτό και απευθύνθηκε και προσωπικά στον Υπ. Τουρισμού επιδιώκοντας την παρέμβασή του.

ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 

Στο μεταξύ ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού βρέθηκε αυτές τις μέρες κοντά στους πληγέντες επαγγελματίες, σε υπηρεσίες και σε απλούς πολίτες. Χθες ειδικότερα επισκέφθηκε την περιοχή της Ζαχάρως και συζήτησε μαζί τους για τα άμεσα και ουσιαστικά μέτρα που πρέπει να υλοποιηθούν.

Όπως είπε δε ο ίδιος, δεν χρειάζονται αυτή την ώρα συσκέψεις στα Υπουργεία που γίνονται μόνο για επικοινωνιακούς λόγους αλλά απαιτείται δράση ώστε να καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε τα μέτρα πιο ουσιαστικά από εκείνα που ήδη ανακοινώθηκαν.

Και συμπλήρωσε με έμφαση: «Επικοινωνώ με τους συμπατριώτες μου και αισιοδοξώ περιμένοντας κάτι καλύτερο. Πάντα διεκδικητικός για τον τόπο μου και την επίλυση των προβλημάτων του…».

Περισσότερα Νέα