Ν.Μ Κρεστένων: Εγκαινιάστηκε το νέο Παιδιατρικό Ιατρείο

18 Μαΐου - 10:52 Τοπικά

Πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Παιδιατρικής Πτέρυγας στης Ν.Μ Κρεστένων.

Ο αγιασμός τέλεστηκε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ Χρυσόστομο παρουσία του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη.

Η ανακαίνιση του Παιδιατρικού Ιατρείου πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της εταιρείας “MYTILINEOS Energy &Metals ” και την υλοποίησή του ανέλαβε το Σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος”.

Το Παιδιατρικό Ιατρείο ήδη εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή των Κρεστένων και λειτουργεί ως βοήθεια προς την Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας.

 Γιάννης Καρβέλης Διοικητής 6ης ΥΠΕ :

«Με πολύ χαρά σήμερα βρίσκομαι εδώ, στην νοσηλευτική μονάδα των Κρεστένων, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του γενικού νοσοκομείου Ηλείας, για να εγκαινιάσουμε αυτή την μονάδα, που αφορά την φροντίδα για τους μικρούς φίλους μας, τους μικρούς ασθενείς που ενδεχομένως να χρειαστούν την βοήθεια των ιατρών. Ευχαριστώ θερμά καταρχήν τους δωρητές για την όλη προσπάθεια που κατέβαλαν για να στηθεί αυτή η σύγχρονη μονάδα, θέλω να συγχαρώ τόσο την αναπληρώτρια διοικήτρια την κα Παπαδοπούλου για τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλε, αλλά και το διοικητή του νοσοκομείου Ηλείας τον κ. Πολίτη, που συνεχώς, πέρα των καθηκόντων του στο γενικό νοσοκομείο Πύργου, ασχολείται και με τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν τα δύο άλλα νοσοκομεία της περιοχής. Στόχος μας είναι σαν υγειονομική περιφέρεια, να αναπτύσσουμε συνεχώς όλες τις μονάδες. Όπως είδατε, όλα αυτά τα χρόνια που έχουμε την ευθύνη της διοίκησης της υγειονομικής περιφέρειας, όχι μόνο δεν έκλεισε καμία απολύτως νοσηλευτική μονάδα, κάτι που διαρκώς ακουγόταν στις τοπικές κοινωνίες, αντιθέτως είχαμε ανάπτυξη όλων των μονάδων, είχαμε καλύτερες συνθήκες νοσηλείας για τους συμπολίτες μας και βεβαίως είχαμε και ενίσχυση του προσωπικού των μονάδων. Τρανό παράδειγμα η σχεδόν επίλυση θα έλεγα στην ολότητά του, ενός σημαντικού προβλήματος που είχαμε στο νοσοκομείο του Πύργου και αφορούσε την παθολογική κλινική, με την μετακίνηση που έγινε σε γιατρό παθολόγο, που ήρθε από την Πάτρα και είναι πλέον πλήρως εναρμονισμένος με το προσωπικό του νοσοκομείου της Ηλείας. Σιγά – σιγά χτίζοντας καλύτερες συνθήκες, δίνουμε τη δυνατότητα στο επιστημονικό προσωπικό να δείξει εμπιστοσύνη στις προσπάθειες που καταβάλουν οι διοικήσεις των νοσηλευτικών μονάδων ,ούτως ώστε να έρθουν στην περιοχή και να κάνουν ότι είναι απαραίτητο για να έχουμε την καλύτερη και πληρέστερη φροντίδα υγείας προς όλους οι πολίτες της Ηλείας».

Σπύρος Πολίτης Διοικητής νοσοκομείου Ηλείας:

«Σήμερα στην νοσηλευτική μονάδα Κρεστένων καταδεικνύεται με αυτά τα εγκαίνια, η συνεχόμενη προσπάθεια που γίνεται από την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και των φορέων υγείας της περιοχής, με στόχο όχι μόνο να συντηρήσουμε και να διατηρήσουμε μία κατάσταση η οποία δουλεύει καλά, αλλά να βελτιώνουμε συνεχώς αυτές τις συνθήκες και να δώσουμε την δυνατότητα στους γιατρούς και στους νοσηλευτές να έχουν τα απαραίτητα εργαλεία, ικανά να μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες εποχές και στις ανάγκες των περιοχών. Επίσης φαίνεται πως μπορεί να λειτουργήσει η συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, πώς μπορούν να βρεθούν πόροι, αν υπάρχει καλή επικοινωνία με επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο χώρο της υγείας. Ευχαριστούμε και τον κ. Καρβέλη που είναι αρωγός των προσπαθειών μας όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε εμείς στην διοίκηση των νοσηλευτικών μονάδων της περιοχής. Και έχει φανεί και στην Κρέστενα και στην Αμαλιάδα και στον Πύργο, ότι έχουμε κάνει τέτοιο έργο που πλέον στο νομό Ηλείας μιλάμε με άλλους όρους. Και είμαι σίγουρος ότι στο επόμενο διάστημα θα δούμε κι άλλα γεγονότα που θα το δείξουν αυτό»

Αριστέα Παπαδοπούλου, Διοικήτρια νοσηλευτικής μονάδας Κρεστένων :

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους χορηγούς μας, την αντιμετώπιση του παιδικού τραύματος, καθώς επίσης και των όμιλο Μυτιληναίου, που μας έδωσαν την δυνατότητα να έχουμε σήμερα, μετά από πάρα πολλά χρόνια, ένα καινούργιο, εξοπλισμένο με την τελευταία τεχνολογία, παιδιατρικό ιατρείο και θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους σήμερα βρίσκονται εδώ και μας τιμούν με την παρουσία τους και όλο τον κόσμο της Κρέστενας και των γύρω χωριών»

Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου Βουλευτής Ηλείας Ν.Δ:

«Σήμερα είναι μία πολύ ευχάριστη μέρα για το νοσοκομείο Κρεστένων, καθώς έχουμε έρθει για να εγκαινιάσουμε την παιδιατρική πτέρυγα, η οποία έχει ξεκινήσει να λειτουργεί στην περιοχή μας. Ήταν μία προσπάθεια την οποία κάναμε από κοινού με την διοίκηση του νοσοκομείου, έτσι ώστε να λειτουργήσει τόσο με το κατάλληλο έμψυχο δυναμικό, όσο και με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή. Ευχαριστούμε καταρχάς την κυβέρνηση και το υπουργείο για την έναρξη λειτουργίας αυτού του παιδιατρικού τμήματος, το οποίο καλύπτει μεγάλη περιοχή στους δύο τουλάχιστον δήμους Ζαχάρως – Φιγαλίας & Ανδρίτσαινας – Κρέστενας, που έλειπε και βεβαίως να ευχαριστήσουμε και τους δωρητές οι οποίοι έκαναν μία πάρα πολύ σημαντική προσφορά, για να ενισχυθεί η υλικοτεχνική υποδομή της ιατρικής πτέρυγας. Είναι πολύ σημαντικό αυτό και αποτελεί θεσμό ο οποίος έχει ξεκινήσει από την Ελλάδα, η στήριξη των ιδιωτών προς τις δημόσιες λειτουργίες και ειδικότερα των θεμάτων της υγείας».

Το παρόν επίσης έδωσαν:

Η Αν.Διοικήτρια της Ν.Μ Αμαλιάδας κ.Μαρία Μπαχού, από το Σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος” η κ .Αταλάντα Βρέκοση, η κ. Άννα Γκίκα και η κ. Ολυμπία Πλιατσικούρη, από την εταιρεία Μυτιληναίος ο κ.Γιάννης Μαλεγκάνος και η κ. Γεωργία Τσομπανίδου, Εκ μέρους του Αντιπερειφερειάρχη Ηλείας κ. Νίκου Κοροβέση ο κ. Ανδρόνικος Αντωνίου και η κ. Μαργαρίτα Πανταζοπούλου, Η Αντιδήμαρχος Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. ΑΘανασία Κουσκουρή, Ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ.Τάσος Καρνάρος, Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κρεστένων κ. Γιάννης Πλατανίτης, Ο Διοικητής Α.Τ Κρεστένων κ. Σωτήρης Πιτσινής, Ο Προϊστάμενος Π.Υ και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κώστας Δρακόπουλος, Η Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν Ηλείας κ. Αναστασία Βασιλείου, Η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γ.Ν Ηλείας κ. Γεωργία Αντωνόπουλου, Η Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας της Ν.Μ Αμαλιάδας κ. Γκάμπυ Φεκετέα, Η Διευθύντρια της Αιμοδοσίας της Ν.Μ Αμαλιάδας κ. Γιάννα Σταυροπούλου, Ο Διευθυντής του Κ.Υ Ζαχάρως κ.Προκόπης Παπαζαφείρης, Η Διευθύντρια της Διοικητικής Υπηρεσίας του Γ.Ν Ηλείας κ. Μαρία Μάλλιου, Η Τομεάρχης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γ.Ν Ηλείας κ. Ελευθερία Γκεβρέκη, Ο Προϊστάμενος της Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν Ηλείας κ.Παναγιώτης Γκιώνης, Ο Προϊστάμενος Τ.Ε.Π του Γ.Ν Ηλείας κ. Θεοδόσης Σταυριανόπουλος, Η Παιδίατρος της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν Ηλείας κ. Θεοδώρα Δανίδη, Η Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ζαχάρως-Φυγαλείας κ. Κωνσταντίνα Χωρέμη, Ο Πρώην Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Κρεστένων κ. Γιώργος Τουρής, Η Εκπρόσωπος του Βουλευτή Ν.Δ Ηλείας κ.Δημήτρη Αβραμόπουλου κ.Μαίρη Στεφάνου, Η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Ζαχάρως-Φυγαλείας κ. Δήμητρα Σκαλτσά.

Περισσότερα Νέα