ΝΕ.Δ.Α. Ζαχάρως – Φιγαλείας: Η ΔΕΥΑΖ κατέστρεψε και εγκατέλειψε την παραδοσιακή πέτρινη βρύση Καραντώνη στη Νέα Φιγαλεία από το 2013.

24 Ιουλίου - 17:06 Τοπικά

Επιστολή σχετικά με την παραδοσιακή βρύση Καραντώνη στη Νέα Φιγαλεία απέστειλε η Δημοτική παράταξη ΝΕΔΑ του Δήμου Ζαχάρως – Φιγαλείας. Αναλυτικά:

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΖΑΧΑΡΩΣ  ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ

Θα σας είναι γνωστό ότι στην είσοδο της Νέας φιγαλείας στην πλατεία Ηρώων υπάρχει  η παραδοσιακή πέτρινη βρύση Καραντώνη.

Πιστεύουμε  αγνοείται ότι η ΔΕΥΑΖ από το έτος 2013 στην προσπάθεια της να επισκευάσει  ζημιά στον κεντρικό αγωγό νερού που συνδέει την Νέα φιγαλεία με την φασκομηλιά, κατέστρεψε ένα έργο σημαντικό χρηματοδοτούμενο από τους πολίτες της περιοχής.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα δώσετε άμεσα εντολή να αποκατασταθούν τα πέτρινα σκαλοπάτια , ο περιβάλλον χώρος καθώς και τα κάγκελα με σκοπό να γίνει ξανά  προσβάσιμο στους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες .

Η βρύση Καραντώνη  είναι ένα  στολίδι που έδειχνε το γούστο και την τέχνη των παληών λαϊκών μαστόρων της Ζούρτσας που την σχεδίασαν και έφτιαξαν το 1909 περίπου, χρέος μας είναι να προστατεύσουμε την κληρονομιά των προγόνων μας.

Επίσης απαραίτητο θα ήταν να γίνει και ο ανάλογος ηλεκτροφωτισμός.

                                                              

                                                              Η ΜΕΙΖΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ                         

 

                                                               ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ

 

Περισσότερα Νέα