Νέα Αριστερά Ηλείας: Άμεσα μέτρα για την προστασία των αγροτών και της πρωτογενούς παραγωγής

6 Φεβρουαρίου - 19:11 Τοπικά

Οι αγρότες σε όλη τη χώρα, και στην Ηλεία, βρίσκονται σε αναβρασμό. Αντιμετωπίζουν το φάσμα της πλήρους διάλυσης του αγροτικού παραγωγικού ιστού της χώρας εξαιτίας της αύξησης του κόστους παραγωγής, του πολύ υψηλού κόστους ενέργειας, της τεράστιας έλλειψης εργατικών χεριών αλλά και των ζητημάτων που προέκυψαν από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές και τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν από τον κρατικό μηχανισμό.

Θα έπρεπε να γίνει μια σοβαρή συζήτηση και σε πολιτικό επίπεδο και με τους ίδιους τους αγρότες για την αντιμετώπιση των πολύ σοβαρών αυτών προβλημάτων. Αντί γι’ αυτό, η κυβέρνηση επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινωνία με μέτρα κοροϊδία και παράλληλα επιδιώκει να συκοφαντήσει τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Οι αγρότες που αγωνίζονται έστειλαν ηχηρό μήνυμα με τη μαζική τους παρουσία στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σάββατο.

Η Νέα Αριστερά στέκεται στο πλευρό του αγροτικού κόσμου, για να μην καταρρεύσει η πρωτογενής παραγωγή, να μην ερημοποιηθεί η ύπαιθρος, να μην εξαφανιστούν οι Έλληνες αγρότες. Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα όπως :

  • αναθεώρηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την εφαρμογή της ΚΑΠ,
  • αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ με προσαρμογή των αποζημιώσεων στις νέες συνθήκες της κλιματικής κρίσης,
  • μείωση του ενεργειακού κόστους με κίνητρα για τους αγρότες και όχι για τις πολυεθνικές,
  • αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για φθηνή χρηματοδότηση των αγροτών,
  • ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών για την πάταξη της αισχροκέρδειας και των παράνομων ελληνοποιήσεων.

Νέα Αριστερά Ηλείας

Περισσότερα Νέα