Νέα εποχή για την 117 Π.Μ. Ανδραβίδας. Συνάντηση Νικολακόπουλου – Δένδια

1 Φεβρουαρίου - 20:20 Τοπικά

Στον απόηχο της σημαντικής εξέλιξης, που αφορά στην απόκτηση από τη χώρα μας των αεροσκαφών F-35, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλου με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια.

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την γνωστοποίηση της επιστολής που απέστειλε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στον Έλληνα Πρωθυπουργό, με την οποία άνοιξε ο δρόμος για την προμήθεια των αεροσκαφών νέας γενιάς, ο κ. Νικολακόπουλος συναντήθηκε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και συζήτησαν αναφορικά με το τι σηματοδοτεί η συγκεκριμένη προμήθεια για την θωράκιση της χώρας.

Τα οφέλη είναι πολλαπλά, καθώς η προμήθεια των αεροσκαφών F-35 θα συνοδεύεται και από ένα δωρεάν εξοπλιστικό πακέτο «μαμούθ», με το οποίο θα ενισχυθούν όλοι οι κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας καθώς και το Λιμενικό Σώμα. Πιο συγκεκριμένα, αφορά την παραλαβή σημαντικού στρατιωτικού υλικού, το οποίο θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων, τέσσερις φρεγάτες LCS, δύο μεταγωγικά C-130, 60 θωρακισμένα οχήματα μάχης και περιπολικά πλοία.

Κομβικός ρόλος

Ο Ηλείος Υφυπουργός, εστίασε στον κομβικό ρόλο που θα έχει η 117 Π.Μ. Ανδραβίδας, καθώς θα αποτελέσει τη βάση για τα F-35. Αυτό που τόνισε είναι ότι θα γίνει μία από τις πλέον σύγχρονες αεροπορικές βάσεις της Ευρώπης, με ξεχωριστές επιχειρησιακές δραστηριότητες. Επιπλέον, τα οικονομικά οφέλη θα είναι μεγάλα, καθώς επίκεινται επενδύσεις για τη διαμόρφωση της βάσης ύψους περίπου 150 εκατ. ευρώ, με κύριο αποδέκτη την Ηλεία και κατ’ επέκταση τους κατοίκους του νομού.

Όπως έκανε μάλιστα γνωστό ο κ. Δένδιας, εντός του επόμενου διμήνου θα επισκεφθεί την 117 Π.Μ. Ανδραβίδας, ώστε να δρομολογηθούν οι προετοιμασίες για τις επικείμενες παρεμβάσεις.

Επιπλέον, συζητήθηκε και η λειτουργία του στρατοπέδου της ΣΕΤΤΗΛ στον Πύργο και τον σημαντικό ρόλο που κατέχει στην εκπαίδευση των στρατευσίμων.

Περισσότερα Νέα