Νέα έργα ύψους 2,8 εκατ ευρω στην ΠΕ Ηλείας

24 Ιουλίου - 19:13 Τοπικά

Άλλα δύο σημαντικά έργα για την Π.Ε. Ηλείας, συνολικού προϋπολογισμού 2,8 εκ. ευρώ, ξεκινούν σύντομα και αφορούν παρεμβάσεις στον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την αποκατάσταση βλαβών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, αλλά και την αποκατάσταση βλαβών σε υδατορέματα, για τα οποία ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, προχώρησε σήμερα Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 στην υπογραφή αντίστοιχων συμβάσεων.

Ειδικότερα στην επαρχιακή Οδό «Ε.Ο.41- Μοσχονέρι- Βάλακα-.Αγραπιδοχωρίου και Λάτα», έχουν προκληθεί βλάβες, εξαιτίας έντονων καιρικών φαινομένων, οι οποίες πρόκειται να αποκατασταθούν  με εκτεταμένες παρεμβάσεις που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν: εργασίες πλήρους ανακατασκευής επιχώματος οδού, στρώσεων οδοστρωσίας, διάστρωση νέου ασφαλτοτάπητα και τοποθέτηση της απαραίτητης οδοσήμανσης, αρση καταπτώσεων και απομάκρυνση λασπορροών από τα πρανή και τα ερείσματα, ανακατασκευή υφιστάμενων συρματοκιβωτίων, ανακατασκευή υφιστάμενων τοιχίων αντιστήριξης, αποκατάσταση αποχετευτικών συστημάτων των οδών με καθαρισμό κ.ά. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ.

Με άλλη εργολαβία, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ προχωράει η αποκατάσταση ζημιών υφιστάμενων αντιπλημμυρικών ιδιαίτερα στα υδατορέματα Γουβός, Βέργας, Αγίων Θεοδώρων και Καπελετέϊκο Ρέμα. Οι επεμβάσεις αποκατάστασης θα γίνουν στα πιο ευαίσθητα τμήματα των υδατορεμάτων και ιδιαίτερα εκεί όπου έχουν εκδηλωθεί οι σοβαρότερες διαταραχές της κοίτης, ενώ προβλέπεται και ενίσχυση των υφισταμένων έργων με κατάλληλες εργασίες, ώστε να διασφαλιστεί η τρωθείσα αντιπλημμυρική θωράκιση των υδατορεμάτων.

Περισσότερα Νέα