Νέα κίνηση στήριξης επαγγελματιών από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Ν. Κοροβέση: Μειώστε την τιμή ενοικίασης και δώστε μεγαλύτερο χώρο…

24 Ιουλίου - 16:33 Τοπικά

Νέα επιστολή που αφορά τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, ειδικά σε ότι έχει σχέση με τους μικρομεσαίους επαγγελματίες της τουριστικής περιόδου, έστειλε προς τους αρμόδιους υπουργούς, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Δυτ. Ελλάδος Νίκος Κοροβέσης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρεται στο δικαιολογημένο λόγω της κρίσης από την πανδημία αίτημα για μείωση στο 1/3 της τιμής του τετραγωνικού όσον αφορά στη χρήση αιγιαλού και παραλίας, θέμα που έχει άμεση σχέση με την τοποθέτηση σε ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Παράλληλα, επισημαίνει και την ανάγκη, να δοθούν περισσότερα τετραγωγικά προς δημοπράτηση και να αυξηθούν από τα 300 τ.μ. που είναι σήμερα σε 500 τ.μ.

Επίσης, όσον αφορά τους όμορους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων και εστίασης ο κ. Κοροβέσης ζητά να δοθεί το σύνολο του έμπροσθεν  χώρου προς αξιοποίηση, στο 1/3 της τιμής έτσι ώστε να μπορέσουν να γίνουν τουλάχιστον για φέτος βιώσιμες οι συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Περισσότερα Νέα