Νέα μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα σκουπίδια στον Πύργο (ΦΩΤΟ)

24 Ιουλίου - 17:19 Τοπικά

Νέα μεγάλη συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στον Πύργο για τα σκουπίδια.  Η πορεία ξεκίνησε από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και κατευθύνθηκε μέσω των οδών της πόλης στο Δημαρχείο. Αυτήν την ώρα οι συγκεντρωμένοι έχουν κατακλύσει την πλατεία και αναμένεται να ακουστούν οι χαιρετισμοί των φορέων που συμμετέχουν.

Ο όγκος της πορείας ήταν βέβαια μειωμένος σε σχέση με την προηγούμενη, γεγονός που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πολύ μειωμένη συμμετοχή μαθητών, αφού τα σχολεία είναι κλειστά και πολλοί μαθητές παρέμειναν στα σπίτια τους. Από την άλλη πλευρά αρκετά μαγαζιά έκλεισαν κατά τη διάρκεια της πορείας, ενώ λίγα ήταν αυτά που παρέμειναν κλειστά από τις 12 και για όλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας, ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου – Ολυμπίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, η ομοσπονδία εμπορικών συλλόγων Ηλείας, το Επιμελητήριο Ηλείας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, η ΕΛΜΕ Ηλείας, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου, η Εθελοντική Δράση Πύργου, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων ιδιωτικών υπαλλήλων Πύργου, η Περιβαλλοντική  Δράση Ηλείας, ο σύλλογος Πύργος – όλοι μαζί, το Συνδικάτο Οικοδόμων Πύργου, το Σωματείο συνταξιούχων Πύργου και περιχώρων, ο Αγροτικός συνεταιρισμός Πύργου, Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων Πύργου, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηλείας, ο σύλλογος σπουδαστών ΤΕΙ Πύργου, οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών – κτηματικής υπηρεσίας – ΔΟΥ Πύργου, ο Σύλλογος εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, οι εργαζόμενοι ΕΡΑ Πύργου, το εργατικό κέντρο πύργου, οι υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Ν. Ηλείας, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Φωτογράφων Ηλείας Φωτακτίς, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Μουσικών Πύργου και άλλοι.

Περισσότερα Νέα