Νέα Παρέμβαση Ανδρέα Μαρίνου για την δυσλειτουργία των Κέντρων Υγείας του Νομού Ηλείας

24 Ιουλίου - 18:40 Τοπικά

Εκ νέου αναφορά κατέθεσε ο Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ κ . Μαρίνος προς τον Υπουργό Υγείας η οποία αφορά στα λειτουργικά προβλήματα που ταλανίζουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη του Νομού μας. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «οι πολυάριθμες ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού έχουν ως αποτέλεσμα τα Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία του Νομού μας να μην δύνανται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, υποβαθμίζοντας σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες διότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι λειτουργοί της υγείας καλούνται να ανταπεξέλθουν σε δύσκολα περιστατικά με μειωμένο προσωπικό.

Επιπροσθέτως οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών της Ηλείας δεν καθίσταται εφικτό να μετακινηθούν στο Νοσοκομείο του Πύργου ή της Αμαλιάδας το οποίο έχει ως συνέπεια να στοιχήσει ακόμα και την ίδια τους την ζωή».

Τέλος ο κ. Μαρίνος ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να καλυφθούν οι σοβαρές ελλείψεις των Κ.Υ του Νομού μας, αλλά και των Περιφερειακών Ιατρείων, ώστε να συνεχιστεί ομαλά και απρόσκοπτα η λειτουργία τους, ικανοποιώντας στο μέγιστο τις πολλαπλές ανάγκες των συμπολιτών μας.

Περισσότερα Νέα