«Νέες Τεχνολογίες και Ευκαιρίες Ανάπτυξης για την Ηλεία»

24 Ιουλίου - 17:36 Τοπικά

Εκδήλωση – συζήτηση πραγματοποιεί σήμερα το βράδυ στις 9 στο Καφέ «Πύργιον» στον Πύργο, η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου με καλεσμένη την υποψήφια Ευρωβουλευτή της Ν.Δ, Δρ. Χριστίνα Γιαννόπαπα.

 Το θέμα της εκδήλωσης είναι:   «Νέες Τεχνολογίες και Ευκαιρίες Ανάπτυξης για την Ηλεία»


Σύντομο βιογραφικό της Χρ. Γιαννόπαπα.

Η Δρ. Χριστίνα Γιαννόπαπα γεννήθηκε το 1976. Είναι Μηχανολόγος-Μηχανικός με ειδίκευση στην Ρομποτική και σε θέματα δορυφορικής τεχνολογίας και διαστήματος. Είναι Καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο του Eidhoven.

Εργάζεται στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και είναι υπεύθυνη για τις σχέσεις του οργανισμού με τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Έχει διατελέσει στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και βραβευτεί συμμετέχοντας σε δύο αποστολές της NASA.

Στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος εργάζεται για την προώθηση καινοτόμων τεχνολογιών γεωστρατηγικής σημασίας για την ασφάλεια και το περιβάλλον, όπως το παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα Galileo (Ευρωπαϊκό GPS) και ο πρώτος ευρωπαϊκός δορυφόρος Copernicus.

Η Χριστίνα Γιαννόπαπα έχει Διδακτορικό στην Βιοιατρική, Μηχανική και τα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, MBA στο Διεθνές Management από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Kings College London και Royal Holloway). Εχει στο ενεργητικό της 40 δημοσιεύσεις σε ακαδημαϊκά έντυπα και διεθνή συνέδρια.

Μιλά Αγγλικά, Γερμανικά, Ολλανδικά, Ιταλικά και Γαλλικά.


 

Περισσότερα Νέα