Νέο μοντέλο παρεμβάσεων στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ζαχάρως. Κων. Μητρόπουλος: «Στόχος μας η ισότιμη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών»

27 Ιανουαρίου - 10:06 Τοπικά

Από τις πρώτες ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων, η νέα Δημοτική Αρχή της Ζαχάρως, υιοθέτησε πιλοτικά, ένα νέο μοντέλο παρεμβάσεων στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Δημάρχου Ζαχάρως, Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, όλα τα συνεργία του Δήμου, τεχνικών έργων, καθαριότητας, πρασίνου, δημοτικού φωτισμού, το Κέντρο Κοινότητας καθώς και τα συνεργία της ΔΕΥΑ Ζαχάρως, προέβησαν σε συντονισμένες και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις καθαριότητας, κλάδεμα δέντρων, μικρών τεχνικών έργων, διορθώσεις και λύσεις προβλημάτων των δημοτών, πιλοτικά στις τοπικές κοινότητες Ζαχάρως, Φιγαλείας και Κακοβάτου.

Οι δράσεις αυτές αφορούσαν, στην ολοκληρωμένη καθαριότητα κάθε κοινότητας, στην άμεση αλλαγή λαμπτήρων, στην επισκευή ηλεκτρολογικών βλαβών, στον καλλωπισμό κοινόχρηστων χώρων, στην αντιμετώπιση τεχνικών προβλημάτων σε φρεάτια και γενικά σε τεχνικές παρεμβάσεις του συστήματος ύδρευσης, κοπής και κλαδέματος δέντρων, κάδων και  στην ενημέρωση των δημοτών από τους υπαλλήλους του Κέντρου Κοινότητας για κοινωνικά θέματα και ανάγκες. Επίσης υπήρξε μεγάλη εξοικονόμηση χρόνου, καυσίμων αλλά και καλύτερου συντονισμού των υπηρεσιών για τα άμεσα θέματα που απασχολούν τους δημότες στην καθημερινότητα τους.

Το μοντέλο αυτό αποδείχθηκε, πλήρως αποτελεσματικό και λειτουργικό για τους πολίτες και τις τοπικές κοινότητες, αλλά και  για το Δήμο Ζαχάρως. 

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ανέφερε: «Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, προσπαθούμε να βρούμε όλους εκείνους τους τρόπους δράσεων που θα εγγυούνται την ισότιμη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών, με την βοήθεια και την υποστήριξη του επιστημονικού, διοικητικού και εργατικού προσωπικού του Δήμου μας. Επιχειρώντας σε κοινό τόπο και κοινό χρόνο με όλες τις υπηρεσίες/συνεργία, σε μικρές και μεγάλες κοινότητες, ο Δήμος μας, απέκτησε πλεονέκτημα στην εξοικονόμηση πόρων, χρόνου και δυνάμεων.

Οι συντονισμένες παρεμβάσεις αυτές θα συνεχιστούν σε όλες τις κοινότητες, με πρόγραμμα που θα οδηγεί στην επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων. Έχουμε στόχο την άμεση λύση των θεμάτων της καθημερινότητας όλων των δημοτών μας, καθώς και την περαιτέρω ενεργοποίηση των υπηρεσιών του  Δήμου μας. Είμαστε στη θέση αυτή για να υπηρετήσουμε τον πολίτη και να κάνουμε πράξη όλες εκείνες τις καινοτομίες που χρειάζονται, πολλαπλασιάζοντας τα οφέλη για όλους».     

Περισσότερα Νέα