Νέο ‘’πολυεργαλείο’’ για το Π.Κ Κρεστένων

24 Ιουλίου - 19:37 Τοπικά

Μιλάμε φυσικά για το νέο απόκτημα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων, το νέο πυροσβεστικό όχημα, Ford Ranger 4x4, το οποίο κοσμεί εδώ και ένα μήνα το ποιο δραστήριο ίσως κλιμάκιο της χώρας! 

Το ολοκαίνουργιο αυτό όχημα παρέλαβε ο Προιστάμενος του Π.Κ Κρεστένων ανθυποπυραγός Κώστας Δρακόπουλος συνοδευόμενος από τον Αρχιπυροσβέστη Νίκο Τσούρα και τον Εθελοντή Π.Π Θάνο Χουλιάρα από τις Γενικές Αποθήκες του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος και πριν από λίγες εβδομάδες παραδόθηκε και επίσημα στο προσωπικό του κλιμακίου για εκπαίδευση και φυσικά χρήση σε δασικά και αστικά συμβάντα. 

Πρόκειται για ευέλικτο όχημα πρώτης κατάσβεσης τόσο για δασικές όσο και αστικές περιοχές. Το όχημα αποτελεί σημαντική ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων, γεγονός σημαντικό για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, σε άμεσο χρόνο, ιδίως στους ορεινούς όγκους της Φιγαλείας και της Ανδρίτσαινας. 

Τέτοια οχήματα κρίνονται αναγκαία για άμεση επέμβαση σε δασικά αλλά και αστικά συμβάντα αν κρίνει κανείς πως το Π.Κ Κρεστένων έχει ως τομέα επέμβασης το μισό νομό Ηλείας! Από τη Γέφυρα του Αλφειού έως τη Γέφυρα της Νέδας και από τη Θεισόα έως το Θολό Ζαχάρως. 

Περισσότερα Νέα