Νικ. Κοροβέσης: Και άλλα βήματα για την αντιπυρική προστασία

24 Ιουλίου - 16:31 Τοπικά

Τα βήματα που έγιναν για τον τομέα της αντιπυρικής προστασίας στην Ηλεία, είναι σημαντικά, κινούνται σαφώς προς την θετική κατεύθυνση, αλλά θα πρέπει να γίνουν και άλλα, ιδιαίτερα για τις ορεινές και πολύ περισσότερο για τις περιοχές με μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον.

Αυτό δήλωσε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Δυτ. Ελλάδας Νίκος Κοροβέσης, με αφορμή και το τελευταίο περιστατικό με την φωτιά στην ευρύτερη περιοχή της Ανδρίτσαινας κοντά στην Τοπική Κοινότητα Σέκουλα.

Ο κ. Κοροβέσης έδωσε κυρίαρχη σημασία στην παρουσία αλλά και καθοριστική παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και πρόσθεσε την ανάγκη για την προστασία δασικών ή αγροτικών εκτάσεων όπως και μνημεία του πολιτισμού μας που αποτελούν σημεία αναφοράς για τον τόπο.

Είναι κρίμα, ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης μετά τα όσα περάσαμε και μπροστά στην ελπίδα μιας έστω και μικρής επισκεψιμότητας, να είμαστε σε κατάσταση αναταραχής και ανησυχίας από το φαινόμενο των πυρκαγιών.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

Θέλησε επίσης με την ευκαιρία αυτής της δήλωσής του, να συγχαρεί όλες τις εθελοντικές ομάδες των πολιτών που σε πολλές περιπτώσεις η δράση τους είναι εντυπωσιακή, παραδειγματική και αποτελεσματική.

Είναι οι συνάνθρωποί μας εκείνοι – είπε χαρακτηριστικά- που δεν αρκούνται στην αποστολή κάποιας βοήθειας αλλά ρίχνονται οι ίδιοι στην «μάχη» της αντιμετώπισης μιας έκτακτης και δύσκολης κατάστασης με μέλημα την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας για τον τόπο τους.

Προσωπικά – κατέληξε – τους ευγνωμονώ για όσα προσφέρουν  και θα βρίσκομαι δίπλα τους για να μπορέσουμε και αυτή τη φορά να περιορίσουμε όσο είναι δυνατόν καλύτερα την πύρινη απειλή, εξασφαλίζοντας έτσι και την βελτίωση συνθηκών επισκεψιμότητας και για τις ορεινές ή ημιορεινές τοποθεσίες μας.

Περισσότερα Νέα