Νίκος Κοροβέσης: Επιβεβλημένη η ενίσχυση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας εν μέσω πανδημίας

24 Ιουλίου - 16:24 Τοπικά

Την άμεση ανάγκη στελέχωσης των Νοσοκομείων μας, αλλά και των παράλληλων δομών υγείας σε μια περίοδο που αγωνιούμε όλοι για τις αντοχές του συστήματος δημόσιας υγείας επεσήμανε με δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Δυτ. Ελλάδας Νίκος Κοροβέσης.

Η χρονική συγκυρία είναι εξαιρετικώς δύσκολη, τόνισε ο Ηλείος αυτοδιοικητικός παράγοντας και συνέχισε επισημαίνονται τα εξής:

«Βλέπουμε για δεύτερη φορά με αυτό το νέο “κύμα” της πανδημίας τις Νοσηλευτικές μας Μονάδες να δέχονται το βάρος και την πίεση της άμεσης παρέμβασης που θα πρέπει να έχουν απέναντι σε συμπολίτες μας που χρήζουν υγειονομικής περίθαλψης.

Γιατροί, νοσηλευτές και όλο το υπόλοιπο προσωπικό είναι και πάλι στην «πρώτη γραμμή» του αγώνα κατά του Covid – 19, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, όταν και όσο χρειασθεί με ιδιαίτερο βαθμό ευσυνειδησίας χωρίς ωράριο και άλλους περιορισμούς.

 

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ

ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

Παρατηρούμε ωστόσο ότι στους ίδιους χώρους είτε στον Πύργο, είτε στην Αμαλιάδα ή ακόμη και σε άλλες περιοχές που λειτουργούν τα Κέντρα Υγείας, τα κενά στο προαναφερόμενο προσωπικό και εξακολουθούν να είναι αρκετά και δύσκολα ως προς την κάλυψή τους.

Εξαιτίας των ελλείψεων αυτών, συχνά οι εργαζόμενοι έχουν διατυπώσει τις διαμαρτυρίες τους και το αίτημά τους για προσλήψεις. Συνηγορούμε στην άποψη αυτή, επιδιώκοντας την ενίσχυση των Νοσηλευτικών Μονάδων, πολύ περισσότερο λόγω των ειδικών σημερινών συνθηκών του κορωνοϊού.

Το γεγονός ότι μόλις πρόσφατα νευραλγικές, βασικές κλινικές έφθασαν στα όριά τους, με τον κίνδυνο ακόμη και να κλείσουν, δικαιολογεί το κατεπείγον για την αντιμετώπιση των προβλημάτων κατέληξε ο κ. Κοροβέσης.

Ο ίδιος όπως και στην πρώτη φάση της πανδημίας έτσι και τώρα, είναι κοντά και ενημερώνεται για τη λειτουργία των δομών υγείας στην Ηλεία και σύμφωνα με την αρχική δήλωσή του όχι μόνο ως Αντιπεριφερειάρχης αλλά και ως ενεργός πολίτης αυτού του τόπου είναι στη διάθεση των διοικήσεών τους για να βοηθήσει όπως μπορεί από την πλευρά του.

Περισσότερα Νέα