Νίκος Κοροβέσης: Η Ηλεία δυναμώνει και αλλάζει τον τουριστικό της χάρτη !

24 Ιουλίου - 13:47 Τοπικά

Ο τουρισμός είναι το βαρύ και πολύπλευρο κεφάλαιο ανάπτυξης για τον τόπο μας  που αναμφισβήτητα αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων. Θέτοντας ως κύριο   στόχο την ενίσχυσή του και παρά τα τεράστια προβλήματα της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε και όλα όσα επέφερε η πανδημία, καταφέραμε να ξεκινήσουμε το σχεδιασμό του, ώστε το «προϊόν» που θα προσφέρουμε στο μέλλον να είναι ανταγωνιστικό και με υπηρεσίες που θα δελεάζουν τους τουρίστες.

Βασιζόμενοι στην άψογη συνεργασία αλλά και την αγάπη για τον τόπο μας διεκδικήσαμε και υλοποιούμε με μεγάλη επιτυχία την τουριστική προβολή της  ΠΔΕ μέσω ΕΣΠΑ συνολικής αξίας 4εκ ευρώ για την περίοδο 2021-2023 ενώ  παράλληλα για το 2023 ενισχύουμε τις δράσεις τουριστικής προβολής μέσω ΚΑΠ ύψους 550.000 μόνο για την χρονιά αυτή . Στις δράσεις αυτές συμπεριλαμβάνεται η  συμμετοχή μας στις τουριστικές εκθέσεις , η διαφήμισή μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η  δημιουργία και παραγωγή υπάρχοντος και νέου υλικού τουριστικής προβολής  , η δημιουργία και η επέκταση της ιστοσελίδας τουριστικής προβολής με νέες εφαρμογές και η  εκπαίδευση των επαγγελματιών του τουρισμού συνολικής χρηματικής αξίας που είναι τουλάχιστον 8 φορές πιο πάνω από τον προϋπολογισμό που παραλάβαμε από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή που δεν είχε καν πρόβλεψη για χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ!

Βέβαια οι δράσεις μας δεν σταματούν εδώ…

Υλοποιούμε  σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας τη προβολή του νέου μας branding υπό τη διακριτική ονομασία Olympian Land για το οποίο το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει μεγάλη καμπάνια στο εξωτερικό σε συνδυασμό με την λειτουργία του νέου και καινοτόμου σάιντ τουριστικής προβολής ενώ επεκτείνουμε τη συμμετοχή μας σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού μέσω του ΕΟΤ (TTR, Ρουμανίας, IFT, Σερβίας, ΙΜΤΜ, Ισραήλ, ΒΙΤ, Ιταλία, ΙΤΒ, Γερμανία, FERIEN MESSE, Αυστρία, IFTM Γαλλία, TTG, Ιταλία, WTM, Ηνωμένο Βασίλειο, ITTF Πολωνία) και μεμονωμένα (ΔΕΘ, PHILOXENIA Θεσσαλονίκη, ERGO MARATHON, Ημιμαραθώνιος, AITE, Αθήνα). Παράλληλα διοργανώνουμε και συμμετέχουμε με επιτυχία Β2Β ημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ παράλληλα πραγματοποιούμε στοχευμένες δράσεις φιλοξενίας δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων από Ελλάδα και εξωτερικό και έχουμε δημιουργήσει νέο οπτικοκουστικό υλικό για την προβολή του τόπου μας και διοργανώνουμε δράσεις με τον φοιτητικό πληθυσμό αποσκοπώντας στην αύξηση της κινητικότητας των φοιτητών του εξωτερικού στην περιοχή μας.  Βέβαια από τις δράσεις μας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η προβολή του θρησκευτικού τουρισμού όπου εκτός από το οπτικοακουστικό υλικό που παράγουμε,  επιτυγχάνουμε την αλληλεπίδραση και την βιωματική πρακτική με προσκυνητές  και επισκέπτες της περιοχής μας.

Όλα αυτά βέβαια δεν θα είχαν την αναμενόμενη αποτελεσματικότητα χωρίς τα έργα υποδομής που δρομολογούνται με πρώτο την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου, όπου αυτομάτως θα δημιουργήσουν ένα ντόμινο θετικών και αναπτυξιακών εξελίξεων το οποίο θα επιτρέψει  την υλοποίηση και άλλων έργων.

Δεν πρέπει σαφώς να ξεχνάμε ότι η έλλειψη της γρήγορης και με ασφάλειας πρόσβασης στην Ηλεία, που αποτελούσε για δεκαετίες τροχοπέδη ιδιωτικών επενδύσεων είχε σαν αποτέλεσμα ο τόπος να εγκλωβιστεί και να χαθούν έργα τα οποία θα εξασφάλιζαν θέσεις εργασίας από τη μια και από την άλλη θα αποτελούσαν πόλο τουριστικής έλξης.

Το αεροδρόμιο Αράξου το οποίο αποτελεί τη βόρεια πύλη εισόδου τουριστών στον τόπο μας, καθώς και η περεταίρω ενίσχυση του αεροδρομίου Επιταλίου, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια και οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε τα μέγιστα, ώστε να βγούμε επιτέλους από τη μιζέρια και να γίνουμε οι πρωταγωνιστές των τουριστικών εξελίξεων.

Ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και εγώ προσωπικά ως Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού καθώς και ως επαγγελματίας που σχετίζεται με τον τουρισμό, προωθούμε την εξωστρέφεια, την προβολή και τη συνεργασία ώστε στο άμεσο μέλλον με στοχευμένες κινήσεις να διπλασιάσουμε τους επισκέπτες μας και προσωπικό μου στοίχημα αποτελεί η Ηλεία να γίνει δωδεκάμηνος τουριστικός προορισμός. Δε γίνεται να εστιάζουμε τουριστικά σε 3-4 μήνες το χρόνο. Οι ομορφιές, τα μνημεία μας και ο πλούτος μας, είναι εδώ όλο το χρόνο και οφείλουμε να τα σεβαστούμε και να τα αναδείξουμε!

 

Περισσότερα Νέα