Νίκος Κοροβέσης: Πολιτιστικές δράσεις σε κάθε γωνιά του νομού μας "Σεργιάνι στην παράδοση σήμερα στην Αμαλιάδα" – "Επιτυχημένη εκδήλωση στο Στρούσι"

24 Ιουλίου - 13:47 Τοπικά

Το Σάββατο 8 Ιουλίου στις 9.15 το βράδυ, ο  Λαογραφικός  Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαλιάδας  “Οι Ριζες”,  σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρουσιάζει στην κεντρική πλατεία Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα το 21ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού χορού  “Σεργιάνι στην παράδοση” με την συμμετοχή πέντε χορευτικών συλλόγων της Ηλείας  τα οποία θα συνοδεύει ζωντανή ορχήστρα.  Ένα χορευτικό υπερθέαμα που κάθε χρόνο συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα και βέβαια πολύ κόσμο που έρχεται να απολαύσει κάποιους από τους πιο σημαντικούς χορευτικούς συλλόγους της Ηλείας.

 

Εξάλλου, προχθες το βράδυ,  στην Τ.Κ Στρουσίου,  ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στρουσίου  “Ο Περικλής”  στο πλαίσιο του εορτασμού  και της θρησκευτικής πανήγυρης της Αγίας Κυριακής  μετά τον καθιερωμένο Εσπερινό στον Ι. Ναό Αγ. Κυριακής και την περιφορά της  Εικόνας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια,  διοργάνωσε  μεγάλη εκδήλωση παραδοσιακών χορών. Εκτός από το Χορευτικό του Στρουσίου, συμμετείχαν ακόμα τρεις σύλλογοι με τα χορευτικά τους και συγκεκριμένα ο Μουσικοχορευτικός Όμιλος Γαστούνης “Οι Ριζες”,  ο Χορευτικός Όμιλος Γορτυνίων και ο Σύλλογος Φίλων του Πολιτισμού Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας “Η ΕΣΤΙΑ” .  

Περισσότερα Νέα