Νοσοκομείο αναφοράς για τον Κορωνοϊό να γίνει η Κρέστενα προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου – Ολυμπίας

24 Ιουλίου - 16:37 Τοπικά

Την πρόταση να γίνει το Νοσοκομείο Κρεστένων  Νοσοκομείο Αναφοράς για τον Κορωνοϊό πρότεινει ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου – Ολυμπίας λόγω της δύσκολης κατάστασης που βρίσκεται ο Νομός.

Πιο αναλυτικά ο πρόεδρος του ΙΣΠΟ Νίκος Κατσαρός ανέφερε:

“Όπως γνωρίζεται οι δομές υγείας στην περιοχή μας είναι στο κόκκινο. Είναι υποστελεχωμένες και υποχρηματοδοτούμενες. Πολλοί συνάδελφοι αλλα και νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκονται σε καραντίνα. Υπο αυτή την έννοια ζητάμε άμεση πρόσληψη Ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ούτως ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες απαιτήσεις που έχει ο Νομός. Όπως πάνε τα πράγματα θεωρούμε οτι κάποια στιγμή το Ρίο και τα υπόλοιπα νοσοκομεία θα σταματήσουν  να είναι  Νοσοκομεία αναφοράς διότι θα φρακάρουν. Ήδη στο Ρίο αρχίζει να συμβαίνει αυτό. Ενδεχομένος να χρειαστεί να βρεθούν άλλες δομές οι οποίες θα σχοληθούν μόνο με το θέμα του Κορωνοϊού που είτε θα έχουν νοσηλευόμενους είτε θα έχουν ανθρώπους που θα κατευθύνονται προς τα εκεί. Έτσι λοιπόν εμείς θα προτείνουμε στην 6η ΥΠΕ να κάνει μία εκ των δομών του Ν. Ηλείας , η σκέψη μας ειναι για την Κρέστενα, ένα κέντρο αναφοράς που θα ασχολείται μόνο με τον Κορωνοϊό. Εννοείται θα υπάρχει εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό που θα προσληφθεί τώρα.”

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κος Κόρδας ο οποίος τόνισε:

“Το πιο σπουδαίο από όλα ειναι η υγειονομική δομή. Το Νοσοκομείο της Κρέστενας μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς. Να υπάρχει νοσηλεία των ασθενών και αν κάποιος είναι πιο βαριά μεταφέρεται σε μονάδα που υπαρχει ΜΕΘ. ”

Περισσότερα Νέα