Νοσοκομείο Πύργου: Στη θέση του το κτίριο του ΟΚΑΝΑ. Ξεκινά τη λειτουργία του εντός του Απριλίου

24 Ιουλίου - 17:08 Τοπικά

Ολοκληρώθηκε προχθές η τοποθέτηση των λυόμενων αιθουσών που θα φιλοξενήσουν τη μονάδα του  ΟΚΑΝΑ στον Πύργο εντός του χώρου του Νοσκομείου.

Σήμερα θα ολοκληρωθούν και οι εργασίες που απαιτούνται για να είναι λειτουργικό το κτήριο ενώ πλέον αναμένεται η έλευση στελεχών του ΟΚΑΝΑ στην πόλη για την έναρξη λειτουργίας της μονάδας ένω έχουν προκηρυχθεί και οι τέσσερις θέσεις εργαζομένων που είναι αναγκαίες.

Όπως ανέφερε ο  διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος , ” Πρόκειται για ένα αποφασιστικό βήμα για την λειτουργία της μονάδας του ΟΚΑΝΑ. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε υποχρεωμένοι να προσφέρουμε πλήρη στήριξη στην συγκεκριμένη δομή που θα αποτελέσει ένα παράθυρο ελπίδας για τους χρήστες της περιοχής μας, που αυτή τη στιγμή υποχρεώνονται να «μεταναστεύουν» στην Πάτρα ή την Καλαμάτα. Πρόκειται για μονάδα χορήγησης υποκατάστατων. Το νοσοκομείο με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου το 2014 είχε παραχωρήσει το συγκεκριμένο σημείο για την τοποθέτηση της μονάδας, αλλά δεν αρκεί μόνο η τοποθέτηση της μονάδας χρειάζεται και προσωπικό. Τον Οκτώβριο του 2016 προκρίθηκαν τέσσερις θέσεις προσωπικού που θα στελεχώσουν την συγκεκριμένη μονάδα. Πρόκειται για έναν ψυχίατρο, έναν ψυχολόγο και δύο νοσηλευτές. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχω από τον ΟΚΑΝΑ η διαδικασία αυτή θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου, ενώ έως το τέλος του μήνα θα έχουν έρθει στελέχη του ΟΚΑΝΑ για να συζητήσουμε κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν την λειτουργία της μονάδας. Εμείς από την πλευρά μας θα προσφέρουμε απόλυτη στήριξη ιδιαίτερα στα τεχνικά θέματα, όπως νερό και ρεύμα, ενώ παράλληλα θεωρούμε ότι ως ευγενικοί οικοδεσπότες θα είμαστε στο πλευρό του ΟΚΑΝΑ σε οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί»

Περισσότερα Νέα