Νοσοκομείο Πύργου: Ξεκίνησε η λειτουργία της κλινικής covid-19

24 Ιουλίου - 16:23 Τοπικά

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί η λειτουργία της κλινικής covid-19  στον 3ο όροφο του Νοσοκομείου Πύργου.

Μάλιστα το πρωί νοσηλεύτηκε ο πρώτος ασθενής ο οποίος βγήκε θετικός στον ιό και νοσηλευόταν στην κλινική με τα ύποπτα περιστατικά.  Πλέον δε χρειάζεται η μεταφορά των Ηλείων ασθενών σε νοσοκομεία της Αχαϊας.

Η κλινική δυναμικότητας 18 κρεβατιών στελεχώθηκε με το προσωπικό που μετακινήθηκε από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας για να βοηθήσει στις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας λόγο κορωνοϊού.

Το πρωί ανέλαβαν υπηρεσία οι 21 νοσηλευτές από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας  τους οποίους υποδέχθηκε ο Διοικητής κος Χριστόπουλος ευχαριστώντας τους για τη μεγάλη βοήθεια που προσφέρουν στην περίθαλψη των Ηλείων ασθενών.

Μάλιστα ο κος Χριστόπουλος ανακοίνωσε στους Νοσηλευτές ότι η μετακίνησή τους από την Αμαλιάδα θα γίνεται με οχήματα του Νοσοκομείου ενώ σε όλους θα δίνεται κάθε ημέρα 1 ώρα υπερωρία (λόγω του ότι τα οχήματα του νοσοκομείου θα ξεκινούν μισή ώρα νωρίτερα και θα επιστρέφουν μισή ώρα αργότερα από το ωράριό τους).

Έτοιμη να δεχθεί ασθενείς, εφ όσον χρειαστεί , είναι και η μονάδα ΜΕΘ δυναμικότητας 7 κρεβατιών.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις το Νοσοκομείο Ηλείας θωρακίζεται απέναντι στον covid-19 και με τις κατάλληλες υποδομές και προσωπικό είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις προσφέροντας υπηρεσίες υγείας σε όποιον Ηλείο χρειαστεί βοήθεια.

Περισσότερα Νέα