Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης στο Εντερλέζι, την μεγάλη γιορτή των τσιγγάνων του Παπακαυκά Αμαλιάδας

24 Ιουλίου - 19:35 Τοπικά

Στο ξεχωριστό διήμερο εκδηλώσεων, την μοναδική γιορτή των τσιγγάνων γνωστή ως Εντερλέζι, στην συνοικιία των Ελλήνων τσιγγάνων του Παπακαυκά Αμαλιάδας  που γιορτάζεται ανήμερα του Αγίου Γεωργίου , παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Νίκος Κοροβέσης, τιμώντας την πολυπληθή κοινότητα των ΡΟΜΑ, τα ήθη και τα έθιμά τους. Η πρώτη βραδιά γιορτάστηκε στη συνοικία Παπακαυκά με ένα πηγαίο και αυθόρμητο γλέντι σε συνεργασία με το Σύλλογο ΡΟΜΑ «Άγιος Γεώργιος» και ολοκληρώθηκε την επόμενη μέρα στο κέντρο Δεμίρης Royal  στη Μαραθιά, όπου τη βραδιά απογείωσε ο μεγάλος τσιγγάνος τραγουδιστής Κώστας Χατζής σκορπίζοντας συγκίνηση στο κοινό, μαζί με τον ταλαντούχο Αμαλιαδίτη καλλιτέχνη Θεολόγο Αναγνωστόπουλο.

Την διοργάνωση αυτής της βραδιάς στο κέντρο Δεμίρη είχε η Πανελλαδική Συνομοσπονδία ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ και ο Σύλλογος ΝΕΒΕ ΡΟΜΑ, ενώ χορηγός επικοινωνίας ήταν η ΕΡΤ. Για ακόμη μία φορά η στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του κ. Κοροβέση στις δράσεις των ΡΟΜΑ ήταν έμπρακτη.

Όπως τόνισε ο κ. Κοροβέσης στο χαιρετισμό του στο Εντερλέζι  συγχαίροντας τους διοργανωτές «πρόκειται  για μια εμπειρία ανεπανάληπτη, που άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις και μια επίσης άψογη διοργάνωση τόσο από το Σύλλογο «Άγιος Γεώργιος», όσο και από τον Σύλλογο ΝΕΒΕ ΡΟΜΑ της Αμαλιάδας, που αποδεικνύει ότι η κοινότητα των τσιγγάνων του Παπακαυκά είναι πλήρως ενσωματωμένη στην τοπική κοινωνία και αποτελείται από προκομένους και εργατικούς ανθρώπους που τιμούν τη φυλή τους και τον τόπο μας. Εικόνες ελπίδας που συγκινούν και καταρρίπτουν στερεότυπα αιώνων. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και εγώ προσωπικά, πάντα θα τιμούμε και θα στηρίζουμε έμπρακτα  τους ανθρώπους που αφήνουν το αποτύπωμά τους στην πολιτιστική μας κληρονομιά και στόχος μας είναι οι ΡΟΜΑ  να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες  και την ίδια αντιμετώπιση με όλους τους άλλους πολίτες της Ηλείας και της Περιφέρειάς μας. Σας συγχαίρω γιατί με την στάση ζωής σας ανατρέπεται τις προκαταλήψεις αιώνων. Να είστε πάντα άξιοι και εμείς θα είμαστε δίπλα σας».

Περισσότερα Νέα