«Ο ασυρματιστής του Θεού», εορτάστηκε λαμπρά στο Καρδιακαύτι Ηλείας.

24 Ιουλίου - 19:28 Τοπικά

Με λαμπρότητα και με αισθήματα θρησκευτικής ευλάβειας, εορτάστηκε το διήμερο 11 και 12 Ιουλίου 2022, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου  Καρδιακαυτίου Ηλείας, η Ιερή και σεβάσμια μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, όπου και ευρίσκεται η Ιερή του εικόνα, ευλαβική δωρεά του αξιότιμου Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου και της ευλαβούς Οικογένειάς του.    Το εσπέρας της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασιών και Θείου Κηρύγματος υπό του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου π. Φιλάρετου Σπανόπουλου, καθώς επίσης του Αρχιερατικού Επιτρόπου Γαστούνης-Βαρθολομιού Πρωτοπρεσβυτέρου Χαράλαμπου Δέρβου και των Αιδες. π. Ανδρέα  Μπουγιουκλή, π. Ηλία Κουμπαρούλη, π. Νικολάου Κατσηδήμα, π. Νικολάου Γιαννακόπουλου και του οικείου Εφημερίου π. Θωμά Βαρβαρήγου.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ύστερα από προσωπική πρόσκληση του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου, τις ιερές υμνωδίες απέδωσε θαυμάσια πολυμελής χορωδία καλλικέλαδων Ιεροψαλτών από την Ζάκυνθο,  με τα  ιδιαίτερα χαρακτηριστικά  της  Εκκλησιαστικής Μουσικής παράδοσης, υπό την Διεύθυνση του Χοράρχου κ. Δημητρίου Κάνδηλα.

Ακολούθησε με την συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Γαστούνης, η λιτάνευση στους κεντρικούς δρόμους του εν λόγω Δ.Δ. Μεταξύ των πιστών, ο εντιμόταtος Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Mαρίνος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρος Βασιλείου, ο Βουλευτής ΝΔ κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο τέως Βουλευτής της ΝΔ κ. Παναγιώτης Αδρακτάς, ο Υπεύθυνος Τύπου Τομέα Αυτοδιοίκησης Ν.Δ κ. Λευτέρης Βαρουξής,  ο Πολιτευτής της ΝΔ κ. Νίκος Καλάκος, ο Διοικητής της Π.Υ. Λεχαινών κ. Θ. Λεβέντης,  καθώς επίσης  Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος φιλεόρτων Χριστιανών, τιμώντας έτσι τον νεοφανή Άγιο της Εκκλησίας μας, ο οποίος μίλησε στις καρδιές των ανθρώπων που τον συνάντησαν και συνεχίζει να εμπνέει όλους όσους διαβάζουν μέχρι σήμερα τους απλούς και Θεόπνευστους λόγους του, καθώς επίσης και τις παρηγορητικές συμβουλές του, καίτοι δεν ήταν απόφοιτος κάποιου ξακουστού Πανεπιστημίου, αλλά μόνον πέρασε από το θεοφώτιστο «Πανεπιστήμιο του Αγίου Όρους!». Ένα πνευματικό ανάστημα που σημάδεψε τον 20ο αιώνα. Διορατικός, ασκητικός και ταπεινός, αυτό ήταν το τρίπτυχο των αρετών του. Βίωσε βαθειά την πίστη του, προσευχόταν για γνωστούς αλλά κυρίως για άγνωστους ανθρώπους, τους οποίους τους αποκάλυπτε ο ίδιος ο ελεήμων Θεός και έφθασε σε πολύ υψηλά πνευματικά επίπεδα.Υπήρξε ζηλωτής της σώζουσας Ορθόδοξης  Χριστιανικής Πίστης, στηλιτεύοντας με τον γνωστό μειλίχιο και ταπεινό ύφος του, τις αιρέσεις και τις κακοδοξίες, ιδιαιτέρως την σύγχρονη παναίρεση του Οικουμενισμού.

Πολλοί άνθρωποι κουρασμένοι, απελπισμένοι και θλιμμένοι, προστρέχουν και τώρα στον τάφο του Οσίου, αλλά και σε κάθε Ιερό Ναό που ευρίσκεται η Ιερή του εικόνα και βρίσκουν ανάπαυση και αγαλλίαση. Η Εκκλησία, έλεγε ο Όσιος, είναι ένα κα­ράβι, και μένεις σε αυτό μόνο με την υπακοή! Εάν αρχίσεις να εξετά­ζεις και να κρίνεις αυτά πού λέει προς όλους μας η Εκκλησία διά των Επισκόπων της, τότε, χωρίς να το καταλάβεις, φεύγεις από το κα­ράβι και επιβιβάζεσαι στη δική σου βάρκα, η οποία, καθώς είναι μικρή, είναι επικίνδυνο να ανατραπεί και να βουλιάξει και  να σε  οδηγήσει στην απώλεια. Αντίθετα, όταν με την υπακοή στην Εκκλησία παραμένεις μέσα στο κα­ράβι που μπορεί βεβαίως να κουραστείς, να νυστάξεις, να κοιμηθείς, όμως αυτό θα σε πάει στο προορισμό του. Ας μάθουμε να κάνουμε υπακοή στην Ορθόδοξη Χριστιανική μας Εκκλησία, όπως έκανε και εκείνος! Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασιών και Θείου Κηρύγματος.

Πρεσβυτέρου Νικολάου Κατσηδήμα.

Περισσότερα Νέα