Ο Δ. Αβραμόπουλος επικεφαλής της  Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στην Διεθνή Διακοινοβουλευτική Ένωση(InterParliamentaryUnion)

8 Οκτωβρίου - 12:21 Τοπικά

Επικεφαλής της  Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στην Διεθνή Διακοινοβουλευτική Ένωση (Inter Parliamentary Union) ορίστηκε με απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνου Αν.  Τασούλα, ο  πρ. Ευρωπαίος Επίτροπος, Βουλευτής Ηλείας  Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Με την ίδια απόφαση μέλη ορίστηκαν οι Βουλευτές Σταύρος Καλαφάτης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου Μερόπη Τζούφη, Παναγιώτης Δουδωνής  και Στυλιανός Φωτόπουλος.

Η  Διεθνής Διακοινοβουλευτική Ένωση (IPU) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός των Κοινοβουλίων, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) των κοινοβουλίων, ο πιο σημαντικός Παγκόσμιος Οργανισμός.

Σκοπός της Διεθνούς Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, που αποτελεί τον πυρήνα την Παγκόσμιας Κοινοβουλευτικής Διπλωματίας ,  είναι η προώθηση του κοινοβουλευτικού διαλόγου, η υπεράσπιση της ειρήνης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η συνεργασία μεταξύ των λαών, καθώς και η εδραίωση των αντιπροσωπευτικών θεσμών.

Επιπρόσθετα, εξετάζει θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος και υποστηρίζει τις δραστηριότητες των Ηνωμένων Εθνών, έχοντας στενή συνεργασία με τον Οργανισμό.

Η Διακοινοβουλευτική Ένωση έχει συμβάλει στη δημιουργία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

Περισσότερα Νέα