Ο Δεκάλογος του ΙΝΚΑ Ηλείας για την ασφάλεια του σπιτιού μας κατά τις διακοπές

24 Ιουλίου - 17:16 Τοπικά

ΤΟ ΙΝΚΑ ΗΛΕΙΑΣ συμβάλει στην  σωστή ενημέρωση των πολιτών  και δημοσιεύει σήμερα  τον «Δεκάλογο» της σωστής ασφαλείας.

 Ο «Δεκάλογος» του ΙΝΚΑ συμβουλεύει τους πολίτες, με ποιον τρόπο θα προστατέψουν την περιουσία τους από τους  επίδοξους ληστές που δεν κάνουν διακοπές και εκμεταλλεύονται την απουσία των πολιτών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι “Δέκα εντολές” από το ΙΝΚΑ Ηλείας είναι οι εξής :

1) Ποτέ δεν ανακοινώνεται την αναχώρηση σας  στο  διαδίκτυο. Ενημερώστε μόνο τα συγγενικά η πολύ φιλικά σας, πρόσωπα.

2) Ποτέ δεν προχωρείτε σε αλλαγές στην  καθημερινή όψη που είχε το μπαλκόνι, η αυλή, ο κήπος, το  γκαράζ.  Αλλαγές  που να δηλώσουν την απουσία σας.

 3)Μπορείτε  να τοποθετήσετε  μετρητή ηλεκτρισμού,   ο οποίος να ανοίγει και να σβήνει τα φώτα του  εσωτερικού χώρου  σε «ανύποπτες» στιγμές ,  ώστε να δηλώνει ότι υπάρχει πάντα παρουσία ανθρώπων μέσα στο σπίτι.

4)Ποτέ δεν καταφεύγουμε σε παλιές πρακτικές όπως π.χ :   επί 24ωρου  βάσεως αφήναμε το  φως στο μπαλκόνι ανοιχτό.

5) Πάντα φροντίζουμε σε συνεννόηση  με φιλικό η συγγενικό μας πρόσωπο,   να αδειάζει  καθημερινά το γραμματοκιβώτιο, να κάνει το πότισμα του κήπου η των λουλουδιών στο μπαλκόνι, η τον καθημερινό αερισμό του σπιτιού. Κινήσεις που να δείχνουν μια καθημερινή κινητικότητα στον χώρο.

6) Σε περίπτωση που έχουμε εγκαταστήσει συναγερμό, ειδοποιούμε την εταιρεία φύλαξης για τον χρόνο απουσίας μας και σε ποιο πρόσωπο θα αποτανθούν σε περίπτωση ανάγκης .

 7)  Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν κοντινά συγγενικά η φιλικά πρόσωπα,  πριν φύγουμε για «διακοπές» , θα πρέπει  να ελέγχουμε σχολαστικά τις ηλεκτρικές συσκευές , ώστε να είναι απενεργοποιημένες,  η να κάνουμε  σχολαστικό έλεγχο των θυρών και των παραθύρων και μην ξεχνάμε ότι : πάντα κλείνουμε τον γενικό του νερού.

 8) Επίσης για τους «γνώστες»   του διαδικτύου,  υπάρχει τρόπος παρακολούθησης των χωρών του σπιτιού  με  on line εφαρμογές   και γίνεται πάντα σε συνεννόηση με πιστοποιημένο Ηλεκτρονικό- τεχνικό.

9) Φυσικά αν η κατοικία αποτελείται από συγγενικά πρόσωπα που   διαθέτουν επιπλέον τροχοφόρα οχήματα,  καλό θα είναι να  παραμένουν σταθμευμένα  κατά την απουσία μας , στους χώρους της πυλωτής η της αυλής.

10)Τελος, αν υπήρχε  η δυνατότητα να καθορίζεται ο χρόνος διακοπών των μελών της κατοικίας ,  έτσι ώστε να παραμένει κάποιος πάντα εκεί κατά την απουσία των άλλων, θα ήταν η καλύτερη δυνατή λύση .

«ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ»

Από το  ΙΝΚΑ ΗΛΕΙΑΣ

 

Για το Δ.Σ

Γεράσιμος Αλεξόπουλος

Περισσότερα Νέα