Ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής και ο Αντιδήμαρχος Κοιν. Προστασίας Δημήτρης Τζουανόπουλος για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

8 Μαρτίου - 10:15 Τοπικά

Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής

«Ασπίδα κοινωνικής προστασίας για όλες τις γυναίκες»

Η 8η Μαρτίου, ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα, έρχεται να αναδείξει τον πολύπλευρο  και ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που έχει  στη σημερινή κοινωνία.

Η Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας υπενθυμίζει σε όλους μας τους αγώνες που απαιτήθηκαν και υπογραμμίζει τις κοινωνικές αλλαγές που είναι αναγκαίο να γίνουν ακόμη για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας.  

Είναι ημέρα αναγνώρισης της πολύτιμης προσφοράς της στην εξέλιξη του πολιτισμού και των ανθρώπινων κοινωνιών.  

Η γυναίκα είναι πηγή ζωής, κορμός της οικογένειας, εκφραστής της ύπαρξης. Συμβολίζει την  ελπίδα, την αγάπη και την καλοσύνη.                                                                            Σε πολλές περιπτώσεις όμως βλέπουμε στις μέρες  μας  τη γυναίκα να βάλλεται, να υποβαθμίζεται, να χάνει την αξιοπρέπειά της. Η γυναίκα από πολλούς θεωρείται και αντιμετωπίζεταιως εύκολος στόχος.                                                               

Για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο αυτό, χρειάζεται να προτάξουμε ασπίδα κοινωνικής προστασίας, που θα  εξασφαλίζει συνθήκες ελευθερίας, ισότητας και αξιοπρέπειας για όλες τις γυναίκες, χωρίς εξαιρέσεις και στερεότυπα.    

Μήνυμα Αντιδημάρχου Δημ. Τζουανόπουλου  για την

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Όλη μας η ζωή τρεις συλλαβές

                                Μητέρα

                                Σύντροφος

                                 Γυναίκα     

-Αποστόλης Ζυμβραγάκης

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Μια τέτοια ημέρα λοιπόν δεν πρέπει μόνο να εορτάζουμε τα κοινωνικά, οικονομικά , πολιτιστικά και πολιτικά επιτεύγματα των γυναικών παγκοσμίως, αλλά και να τονίζουμε  την ανάγκη δράσης και πρωτοβουλιών για την εδραίωση της ισότητας των φύλων.

Ο Δήμος Πύργου, μέσω των Κοινωνικών Υπηρεσιών,  με το σύνθημα «ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ! ΜΙΛΗΣΕ ΜΑΣ!» αποδεικνύει έμπρακτα την στήριξη και την αρωγή του στις γυναίκες που διαβιούν κάτω από συνθήκες ακραίας φτώχειας, στις γυναίκες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, τις γυναίκες μετανάστριες, τις γυναίκες Ρομά, τις γυναίκες ΑμεΑ, τις γυναίκες που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

σε όλες τις γυναίκες

Ο  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας  Δήμου Πύργου Δημήτρης Τζουανόπουλος

Περισσότερα Νέα