Ο Δήμαρχος Πύργου συναντήθηκε με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της ΝΔ κ Σπύρο Καρανικόλα

20 Απριλίου - 09:22 Τοπικά

Ιδιαίτερο το ενδιαφέρον για την Ηλεία και τον Πύργο του υποψηφίου  Ευρωβουλευτή της ΝΔ κ Σπύρου Καρανικόλα, που επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής (19.04.24) τον Δήμαρχο Πύργου κ. Στάθη Καννή.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης που διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ο κ. Καρανικόλας που κατάγεται από την Πάτρα ,επεσήμανε ότι θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια για ανάπτυξη της περιοχής και της χώρας.

Από την πλευρά του Δημάρχου Πύργου τονίστηκε πως είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι νέοι άνθρωποι με επιστημονικό υπόβαθρο εμπλέκονται στα κοινά και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην προσπάθεια που καταβάλλει για την εκλογή του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο  υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ δεσμεύθηκε ότι θα επισκεφθεί και πάλι την Ηλεία ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον κ. Καννή για την υποδοχή και συνάντηση που είχαν στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Κόρδας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Τσαμπρινός, ο Αντιδήμαρχος Ήλιδας και Αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας κ Κώστας Αναγνωστόπουλος, το στέλεχος της ΝΔ κ Μενέλαος Παπασωτηρίου καθώς και άλλοι.

Βιογραφικό

Ο Δρ. Σπύρος Καρανικόλας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 7 Σεπτεμβρίου 1981, με καταγωγή από την Πάτρα και το Βόλο.

Είναι απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου Αναβρύτων. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατόπιν έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (L.L.M) στο Πανεπιστήμιο UCL στο Λονδίνο. Μετά από διαγωνισμό, έλαβε υποτροφία από το Πανεπιστήμιο Queen Mary στο Λονδίνο ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις ακαδημαϊκές του σπουδές, λαμβάνοντας τον τίτλο του Υπότροφου Διδάκτορος Νομικής (PhD). Έχει επίσης λάβει τιμητική διάκριση υποτροφίας από το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών Institut des Hautes Etudes  Européennes (IHEE). Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ελληνικών, αλλά και ευρωπαϊκών συνεδρίων, καθώς επίσης έχει δημοσιεύσει αρκετά νομικά άρθρα και ένα ολοκληρωμένο σύγγραμμα με τίτλο: ‘Η επίδραση του Ευρωπαϊκού Ποινικού Δικαίου στην Ελληνική Ποινική Έννομη Τάξη’. Εργάζεται ως Δικηγόρος, ενώ έχει εργαστεί με την ιδιότητα του Νομικού Συμβούλου – Εμπειρογνώμονα σε αρκετές επιτροπές αξιολόγησης της Ελληνικής Νομοθεσίας για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και έχει συμμετάσχει σε αρκετές εκπροσωπήσεις της Χώρας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε διάφορες επιτροπές και ευρωπαϊκές ομάδες εργασίας για την άσκηση πολιτικών που αφορούν τη νέα γενιά, καθώς επίσης και την αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων, όπως τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και την ανεργία στους νέους.

Από το 2010 έως και το 2013 υπηρέτησε το δημόσιο συμφέρον ως νομικός σύμβουλος των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εξωτερικών. Από το 2017 διατέλεσε Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, ενώ το 2019 έως το 2021 διατέλεσε Εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, παραιτούμενος τον Ιούνιο του 2022. Τον Φεβρουάριο του 2023 με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία.

Περισσότερα Νέα