Ο Δήμος Ήλιδας υποδέχεται το 1ο Φεστιβάλ Καρπουζιού! Σάββατο και Κυριακή 7 και 8 Ιουλίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Κουρούτα

24 Ιουλίου - 13:47 Τοπικά

Πρεμιέρα για το 1ο Φεστιβάλ Καρπουζιού Αμαλιάδας το απόγευμα του Σαββάτου, με την Κουρούτα στο επίκεντρο των δράσεων και των εκδηλώσεων.

Όλα τα βλέμματα αναμένεται να συγκεντρωθούν στην περιοχή, καθώς πρόκειται για ένα ξεχωριστό Φεστιβάλ το οποίο αναμένεται με μεγάλες προσδοκίες και το τελευταίο διάστημα έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου.

Το προϊόν που έχει ταυτιστεί με την περιοχή, το διήμερο 8 και 9 Ιουλίου θα έχει την τιμητική του, θα αναδειχθεί η σημασία της παραδοσιακής αυτής καλλιέργειας και μέσα από τα παιχνίδια, τις γεύσεις και τις υπόλοιπες δραστηριότητες οι επισκέπτες θα απολαύσουν την περιοχή και θα δουν στην πράξη γιατί η Κουρούτα συγκαταλέγεται στους τοπ τουριστικούς προορισμούς.

Η Δημοτική Αρχή Ήλιδας σε συνεργασία με εθελοντές και συλλόγους έχει σχεδιάσει ένα μοναδικό διήμερο, με δράσεις και εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες.

Το πρόγραμμα με τις δράσεις

Οι δραστηριότητες ξεκινούν στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου 8 Ιουλίου με τις «Καρπουζομαχίες»- τα παιχνίδια στην άμμο για τα παιδιά- υπό την οργάνωση του Τμήματος ενόργανης Γυμναστικής του ΑΣΑ Κόροιβος Αμαλιάδας,- με εικαστικό βιωματικό εργαστήρι για τα παιδιά με θέμα το καρπούζι, έργα τέχνης από καρπούζι με καρπουζοσκαλίσματα και γαστρονομικές προτάσεις από σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας. Θα προσφέρονται επίσης γλυκές και αλμυρές δημιουργίες από πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου και άφθονο καρπούζι, ενώ θα υπάρχουν στον χώρο χιουμοριστικά stand φωτογράφισης για μικρούς και μεγάλους. Συμμετέχουν ‘Το Καλλιτεχνείο’, οι ‘Πινελιές- Πινελιές, το Τμήμα ζωγραφικής Αμαλιάδας, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας και ο Σύλλογος Εστίασης Ήλιδας.

Την Κυριακή 9 Ιουλίου το πρόγραμμα επίσης ξεκινά στις 7 το απόγευμα, με εικαστικό βιωματικό Εργαστήρι για παιδιά με θέμα το καρπούζι και παράλληλα την ίδια ώρα θα γίνει η έναρξη του 1ου Kourouta Run με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Κουρούτας και στις 8:30 θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί και οι απονομές στους νικητές. Ακολούθως θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για  την τοπική ιστορία της καλλιέργειας και τον κοινωνικοοικονομικό της αντίκτυπο και στην συνέχεια το πρόγραμμα περιλαμβάνει χορευτικές επιδείξεις από τις σχολές χορού Αθλοκίνηση Χ Danceteria και Step Up. Η βραδιά θα κλείσει με συναυλία με τους Vanila Swing.

Και την Κυριακή θα προσφέρονται γλυκές και αλμυρές δημιουργικές και ποτά και κοκτέιλ με βάση το καρπούζι, ενώ θα υπάρχουν και τα stand για φωτογραφίσεις.

Συμμετέχουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι: Εκπολιτιστικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη ‘Η Αστρινιά’, Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Ήλιδας, Πολιτιστικός Σύλλογος Περιστερίου, Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Χαβαρίου, Σύλλογος Γυναικών Καρδαμά και Σύλλογος Γυναικών Χαβαρίου.

Περισσότερα Νέα