Ο Δήμος Πύργου δίπλα στα αδέσποτα ζώα

4 Απριλίου - 14:49 Τοπικά

Ημέρα προβληματισμού, λόγω του μεγάλου αριθμού αδέσποτων ζώων στη χώρα είναι η 4η Απριλίου που  έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων από το 2010 με πρωτοβουλία των φιλοζωικών οργανώσεων της Ολλανδίας.

Ο Δήμος Πύργου μπροστά σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα δεν μένει απαθής θεατής αλλά με πρωτοβουλίες που έχει ήδη υλοποιήσει προσπαθεί να δημιουργήσει τις συνθήκες που απαιτούνται ώστε τα ζώα αυτά να βρουν στοργή και φροντίδα.

Πρόσφατα μάλιστα συμμετείχε ενεργά  στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ακολουθώντας ένα τετράποδο: ο κόσμος των κατοικίδιων», το οποίο   πραγματοποιήθηκε σε σχολεία του Δήμου σε συνεργασία με την Φιλοζωική Οργάνωση «Save a Greek Stray» της κας Εριέττας Κούρκουλου-Λάτση, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά απέναντι στο σοβαρό αυτό ζήτημα.

Επίσης φροντίζει ώστε να διανέμονται τροφές σε πολίτες και οργανώσεις  που έχουν ήδη αναλάβει την ευθύνη να περιποιούνται τα σκυλιά και τα γατάκια που κυκλοφορούν ελεύθερα στη γειτονιά τους.

Μία πρωτοβουλία που βρίσκει την αμέριστη στήριξη του Δημάρχου Πύργου κ. Στάθη Καννή, ο οποίος μάλιστα δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στο πρόβλημα αυτό, έχει αναθέσει την ευθύνη για την φροντίδα των αδέσποτων στον εντεταλμένο σύμβουλο κ Γιώργο Βέρροιο.

Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της διοίκησης του Δήμου ο κ. Καννής έδειξε ιδιαίτερη μέριμνα για το ζήτημα των αδέσποτων.

Εξάλλου αυτό μαρτυρά και η ενέργειά του να αναθέσει την ευθύνη της φροντίδας του προβλήματος αυτού στον κ. Βέρροιο ως αποκλειστική αρμοδιότητα, με  απώτερο σκοπό να δημιουργηθούν συνθήκες προστασίας για τα απροστάτευτα αυτά πλάσματα που βρίσκονται στους δρόμους έρμαιο των διαθέσεων του καθενός.

Ο δίαυλος επικοινωνίας του Δήμου με τις φιλοζωικές οργανώσεις αλλά και τους ευαισθητοποιημένους πολίτες είναι ανοικτός, σε μία προσπάθεια που καταβάλλεται για την λήψη μέτρων διατήρησης του πληθυσμού των αδέσποτων στα σημερινά επίπεδα

Γι’ αυτό όπως επισημαίνει και ο κ. Γιώργος Βέρροιος βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την υλοποίηση προγραμμάτων στείρωσης, αποδεικνύοντας με τον  πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο πως ο Δήμος στέκεται δίπλα στα αδέσποτα ζώα.

Περισσότερα Νέα