Ο εκσυγχρονισμός και η τροποποίηση του Οργανισμού του ΕΛΓΑ στο επίκεντρο της συζήτησης του Ανδρέα Νικολακόπουλου με τον Διονύση Σταμενίτη

8 Μαρτίου - 12:00 Τοπικά

Θέματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο της Ηλείας περιελάμβανε η ατζέντα, στη συνάντηση εργασίας που είχε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύση Σταμενίτη.

Αυτό που επισημάνθηκε είναι τα ανακουφιστικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τον αγροτικό κόσμο, όπως η σημαντικότατη ρύθμιση για τις οφειλές των ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ, κάτι που είχε θέσει κατ’ επανάληψη ο κ. Νικολακόπουλος, ώστε να διευκολυνθούν με περισσότερες δόσεις (120) και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Σε θετική κατεύθυνση και η μείωση της κιλοβατώρας για το αγροτικό ρεύμα, αλλά και η προώθηση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο.

“Πραγματικά» πορίσματα

Πλην όμως, ο κ. Νικολακόπουλος επανέφερε το ζήτημα της τροποποίησης του κανονισμού του ΕΛΓΑ. Όπως τόνισε στον κ. Σταμενίτη, είναι επιτακτική ανάγκη πλέον να τροποποιηθεί ο κανονισμός, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και κυρίως να έχει αντίκρισμα στους αγρότες που καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές τους προς τον Οργανισμό.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στο θέμα των ελέγχων, καθώς οι αυτοψίες που γίνονται και τα πορίσματα που εκδίδονται θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ζημιές του αγροτικού κόσμου, για να μπορούν οι αγρότες να ανακάμψουν μετά από ζημιές, για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η παραγωγή.

Τα παραπάνω θέματα ο κ. Νικολακόπουλος τα έχει θέσει κατ’ επανάληψη και στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο και αυτό που επεσήμανε στον κ. Σταμενίτη είναι ότι ο νομός Ηλείας κατέχει υψηλή θέση στην αγροτική παραγωγή της χώρας και πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο ο αγροτικός κόσμος.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και επιμέρους θέματα του πρωτογενούς τομέα, ενώ ακολούθησε και συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Συνεταιρισμών Λεχαινών, που έθεσαν ζητήματα που αφορούν την Ένωση.

Περισσότερα Νέα