Ο γ.γ. του Δήμου Πύργου τίμησε τον Στέλιο Μπίσμπα στην εκδήλωση της «Συμπολιτείας Ολυμπίας»

24 Ιουλίου - 19:37 Τοπικά

Τον Στέλιο Μπίσμπα, έναν εκ των κορυφαίων αθλητών που διετέλεσε κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο αγώνισμα των 110μ με εμπόδια και 60μ με εμπόδια σε κλειστό στίβο, τίμησε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πύργου Γιάννης Βαρελάς, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η «Συμπολιτεία Ολυμπίας» στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του «Δρόμου Εκεχειρίας 2022», με τίτλο «Εὐοῖ ὠκύποδα!» (Εύγε γοργοπόδαρε!)– «Από τον Κόροιβο, στον Εμίλ Ζάτοπεκ», και ο κ. Βαρελάς εκπροσώπησε τον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, σ’ αυτή την πολύ ιδιαίτερη και συγκινητική διοργάνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη.

Ο κ. Βαρελάς συνεχάρη την πρόεδρο της «Συμπολιτείας Ολυμπίας» κ. Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη, για όλες τις δράσεις της Οργάνωσης που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια, κάνοντας ειδική μνεία στο «Δρόμο της Εκεχειρίας»-ένα σημαντικό κομμάτι του οποίου διασχίζει τον Δήμο Πύργου. Τονίστηκε η ανάγκη εφαρμογής της Εκεχειρίας στη σύγχρονη εποχή, με όσα δραματικά συμβαίνουν στην Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όπου τιμήθηκαν Έλληνες δρομείς του στίβου, ο κ. Βαρελάς πρόσφερε τιμητική πλακέτα στον κ. Μπίσμπα, ο οποίος εκτός από τις κορυφαίες αθλητικές του επιδόσεις, έχει σχεδιάσει και το πρώτο μετάλλιο στη διοργάνωση του 2016 στον «Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας».

Περισσότερα Νέα