Ο Γιάννης Αργυρόπουλος για τις αρνητικές εξελίξεις στο θέμα του ΤΕΙ

24 Ιουλίου - 17:08 Τοπικά

Ο επικεφαλής της παράταξης «Οραμα Δημιουργίας» έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τη δημοσιοποίηση των σχολών που συμπεριλαμβάνονται στο Μηχανογραφικό Δελτίο για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, ο δήμος μας υπέστη ακόμη  μια ήττα στρατηγικής σημασίας. Αφ’ ενός γιατί με την επαναλειτουργία του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων στην Πάτρα, υποβαθμίζεται το Τμήμα Διοίκησης Οικονομίας Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων (ΔΟΕΠ&ΤΜ) στον Πύργο, καθώς στα πλαίσια του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας θα λειτουργούν πλέον δύο τμήματα με συναφή γνωστικά αντικείμενα. Και αφετέρου γιατί δεν συμπεριλήφθηκε στο Μηχανογραφικό το τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ,  για την άρση μεταβατικότητας του οποίου είχε δεσμευτεί δημόσια ο συντοπίτης μας υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

Θεωρούμε ότι η ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Γαβρίλη Λιατσή γι αυτή την αρνητική εξέλιξη είναι μεγάλη. Οι αλλοπρόσαλλες και αντιφατικές του δηλώσεις όλο το προηγούμενο διάστημα, η κατ’ εξακολούθηση απαξιωτική του στάση απέναντι στο υπάρχον τμήμα καθώς και η έλλειψη ενός ολοκληρωμένου και τεκμηριωμένου σχεδίου που  έγκαιρα θα έπρεπε να έχει υποβληθεί στην Διοίκηση του ΤΕΙ  Δυτικής Ελλάδας, ως διεκδικητικό μας πλαίσιο είναι οι βασικές αιτίες για  να… τρέχουμε μια ακόμη φορά πίσω από τις εξελίξεις. Το θέμα του ΤΕΙ είχε αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη του από τον κ. Λιατσή

Κανένα ενδιαφέρον, καμιά πρωτοβουλία, καμιά κίνηση, καμιά αντίδραση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής,  ακόμη  και όταν οι γείτονές μας Πατρινοί έφεραν στο προσκήνιο την επαναλειτουργία του τμήματος των Τουριστικών  Επιχειρήσεων.

Θυμίζω ότι ακόμη και η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου με θέμα την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του ΤΕΙ στο δήμο μας έγινα κατόπιν κοινού αιτήματος όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης αφού ο κ. Λιατσής αρνιόταν πεισματικά επί 2 χρόνια να φέρει προς συζήτηση  το θέμα στο ανώτατο πολιτικό όργανο  του δήμου.

Η παραταξή μας «Όραμα Δημιουργίας» είχε χτυπήσει,  όχι μία αλλά πολλές φορές το καμπανάκι του κινδύνου. Είχαμε επισημάνει επανειλημμένα εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου την ανάγκη μιας σοβαρής και υπεύθυνης πρότασης  που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και θα δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την εξέλιξη μιας αυτόνομης σχολής στα πλαίσια του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Δυστυχώς μιλούσαμε σε ώτα μη ακουόντων.

Περισσότερα Νέα