Ο Γιώργος Σταθάκης στην Ηλεία

4 Απριλίου - 15:26 Τοπικά

«Ενέργεια και Περιβάλλον» είναι το θέμα που συζητάμε με τον Γιώργο Σταθάκη, η Νέα Αριστερά Ηλείας και Προοδευτικοί Πολίτες στα Λεχαινά, το Σάββατο στις 7 μμ, στο γνωστό χώρο «ΣΤΑΘΜΟΣ ΟΣΕ». Στη συζήτηση θα συμμετάσχει και ο «οικοδεσπότης» Τάκης Λαϊνάς, καθώςκαι άλλοι προσκεκλημένοι.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του πρώην υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος έχει ως εξής:

11:00  Συνάντηση στο Δημαρχείο Ανδραβίδας – Κυλλήνης με το Δήμαρχο Γιάννη Λέντζα.

12:00  Περιοδεία στο Κοτύχι (αντλιοστάσιο Β1 και αλυκές), έναν από τους σημαντικότερους βιότοπους της χώρας, ενταγμένος στη σύμβαση Ραμσάρ και στο Δίκτυο Natura 2000.

13:30  Επίσκεψη στο Αλιευτικό Καταφύγιο Λεχαινών.

19:00  Ανοιχτή εκδήλωση στον «Σταθμό ΟΣΕ».

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση δεν περιλαμβάνουν την βιωσιμότητα των υποδομών και του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος. Έτσι, οι συνέπειες της κλιματικής και ενεργειακής κρίσης γίνονται όλο και βαρύτερες, ενώ η κυρίαρχη αντίληψη για την πράσινη μετάβαση είναι τέτοια που αντί να αμβλύνει, αντιθέτως οξύνει ανισότητες και κοινωνικές αδικίες.

Η απάντηση της Αριστεράς δεν μπορεί να αρκεστεί στην άμβλυνση των ανισοτήτων αλλά οφείλει να επιδιώκει μετασχηματισμούς που θα προάγουν την περιβαλλοντική δικαιοσύνη, ταυτόχρονα με την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Περισσότερα Νέα