Ο Ηλείος Νεκτάριος Ραφαήλ Μπερκουτάκης ασημένιο μετάλλιο στην 65η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα

20 Ιουλίου - 18:05 Χωρίς κατηγορία

Ο Νεκτάριος – Ραφαήλ Μπερκουτάκης από το 3ο Λύκειο Πύργου , απέσπασε ασημένιο μετάλλιο , στην 65η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα !

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 16 κ 17 Ιουλίου 2024 , στο Ηνωμένο Βασίλειο – Πανεπιστήμιο Bath .

“Έξι μετάλλια στην 65η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα για την ομάδα μας – Μια μεγάλη επιτυχία!

Μόλις πριν από λίγο τελείωσε η αναμονή και έγινε γνωστό ότι και οι έξι μαθητές μας απέσπασαν μετάλλια στην 65η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα: 1 χρυσό, 2 ασημένια και 3 χάλκινα

Στατιστικά, μάλιστα, αυτή είναι η τέταρτη καλύτερη επίδοση της ελληνικής ομάδας στην ιστορία της Διεθνούς Μαθηματικής Ολυμπιάδας, μετά από αυτές του 2017 , του 2023 και του 2022, πάνω από παραδοσιακές δυνάμεις, όπως η Γερμανία, η Αυστραλία και το Βιετνάμ! Οι υψηλές επιδόσεις των τελευταίων ετών επαναλαμβάνονται!

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που “πάλεψαν” με πολύ δύσκολα θέματα και πέτυχαν το τέλειο στα πρώτα προβλήματα κάθε ημέρας. Η επίλυση και μόνο ενός τέτοιου προβλήματος σε 4,5 ώρες είναι επίτευγμα.

Θερμά συγχαρητήρια στον Κυριάκο Τσουρέκα για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου , μια τεράστια επιτυχία για κάθε διαγωνιζόμενο. Αυτό είναι το πέμπτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στην ιστορία του θεσμού.

Ας μου επιτραπεί, όμως, να ξεχωρίσω και τον Ορέστης Λιγνός, που κλείνει αυτόν τον κύκλο των διεθνών διαγωνισμών ως μαθητής, μετά από αναρίθμητες διακρίσεις, με ένα ασημένιο μετάλλιο! (https://www.imo-official.org/participant_r.aspx?id=30404)

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους για ακόμη μια μεγάλη επιτυχία!” γράφουν στα social media οι επικεφαλής της Ελληνικής ομάδας κ.κ  Ανάργυρος Φελλούρης και Silouanos Brazitikos.

Περισσότερα Νέα