Ο καιρός ματαίωσε τα κούλουμα στο Κατάκολο. Προσφορά στο κοινωνικό παντοπωλείο τα σχετικά τρόφιμα

24 Ιουλίου - 17:22 Τοπικά

Τα σχέδια του καιρού ήταν διαφορετικά ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας και αυτός ήταν ο λόγος που στο επίνειο του Πύργου ματαιώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα Κούλουμα.

Αντί εκδηλώσεων και μπουφέ με σαρακοστιανά εδέσματα ,όπως είχε προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας στο λιμάνι Κατακόλου, το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου απεφάσισε να διαθέσει όλες τις προμήθειες που έκανε σε φαγώσιμα , σε κοινωνικές δομές της περιοχής και πιο συγκεκριμένα, στην Κοινότητα και το εκκλησιαστικό συμβούλιο Κατακόλου, καθώς και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Πύργου.

Ανήμερα λοιπόν της Καθαράς Δευτέρας -και ενώ η βροχόπτωση συνεχιζόταν- ο ιερέας του ΙΝ Αγίου Νικολάου και τοπικοί σύμβουλοι Κατακολου ανέλαβαν δράση και μοίρασαν , στο κοινοτικό γραφείο , μέρος των σαρακοστιανών εδεσμάτων σε οικογένειες της περιοχής .

Την επόμενη ημέρα το πρωί ο αντιπρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Πύργου, κ Δ. Αντωνόπουλος, παρέδωσε την υπόλοιπη ποσότητα των φαγώσιμων όπως χαλβά, τουρσιά, ελιές , λαγάνες, ταραμοσαλάτα και κρασί , στην υπεύθυνη κοινωνικών δομών του Δήμου Πύργου, αντιδήμαρχο κα Ανδριάννα Αγγελακοπούλου.

Η κα αντιδήμαρχος είχε ήδη ειδοποιήσει οικογένειες της περιοχής που έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα προσφοράς του Κοινωνικού Παντοπωλείου και διοχέτευσε ευθύς αμέσως τα σαρακοστιανά μακράς διάρκειας του λιμενικού ταμείου , στους δικαιούχους.

Ουδέν κακόν αμιγές καλού…   και τελικά η γιορτή μπορεί να ματαιώθηκε λογω καιρού εντούτοις βρήκε τον καλύτερο αποδέκτη της , την προσφορά ,δηλαδή ,στον συνάνθρωπο.

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο και το τοπικό συμβούλιο στο Κατάκολο ευχαρίστησαν θερμά το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου για αυτήν τους την πρωτοβουλία .

Περισσότερα Νέα