Ο λαός κρίνει και συγκρίνει. Άρθρο του Νίκου Καλάκου

24 Ιουλίου - 19:10 Τοπικά

Άρθρο του Νίκου Καλάκου

Η αξιωματική αντιπολίτευση αποφάσισε να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης τις ημέρες που οι συνταξιούχοι είδαν τις πρώτες αυξήσεις στις συντάξεις τους για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια και λίγες ημέρες προτού ξεκινήσει η εφαρμογή του market pass, που θα μετριάσει τις επιπτώσεις της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης.

Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει απλώς να δημιουργήσει εντυπώσεις και να συσπειρώσει τον πυρήνα των ψηφοφόρων του με την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, αφού απομένουν μόλις λίγοι μήνες για τη διεξαγωγή εκλογών και η νέα ήττα του Τσίπρα είναι αναπόφευκτη. Δυστυχώς για αυτόν, η κοινωνία έχει άλλες προτεραιότητες.

Η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, όμως, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να ακούσει ο ελληνικός λαός τα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να τα συγκρίνει με την πενταετία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με πρωθυπουργό τον Τσίπρα.

Οι πολίτες ξέρουν πως με τη Νέα Δημοκρατία αυξήθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις και μειώθηκε η φορολογία. Με τον ΣΥΡΙΖΑ οι φόροι «γονάτισαν» την αγορά και με τον περίφημο νόμο Κατρούγκαλου οι συντάξεις κατακρεουργήθηκαν.

Οι πολίτες ξέρουν ότι για την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, που είναι παγκόσμια φαινόμενα, η κυβέρνηση έλαβε σημαντικά μέτρα στήριξης, χωρίς να διακινδυνεύει τη δημοσιονομική ισορροπία, χορηγώντας 10 δις. ευρώ στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ταυτόχρονα, έπεισε μεγάλες εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Οι πολίτες ξέρουν ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει τον τουρκικό αναθεωρητισμό με θωράκιση της εθνικής της άμυνας, με έλεγχο των συνόρων και των μεταναστευτικών ροών και με διεθνείς συμμαχίες που αναβαθμίζουν τη θέση μας.  Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τις αμυντικές δαπάνες, ήθελε να έχουμε σύνορα ανοιχτά για όλους και να είμαστε «μπάτε σκύλοι αλέστε», όπως την περίοδο 2015-2019.

Σαν να μην έφτανε αυτό,  η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει εν μέσω της κλιμακούμενης τουρκικής προκλητικότητας να εμπλέξει στα προεκλογικά της παιχνίδια την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, μήπως και κερδίσει καμιά μονάδα στα γκάλοπ, αδιαφορώντας για τις συνέπειες αυτής της ανεύθυνης στρατηγικής.

Καλοδεχούμενη λοιπόν η πρόταση μομφής, για να συγκρίνουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες τι κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εν μέσω αλλεπάλληλων κρίσεων και τι έπραξε επί 4,5 χρόνια η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.  Ο λαός ξέρει και την άνοιξη του 2023 θα πράξει και πάλι σωστά.

Περισσότερα Νέα