Ο Μιχάλης Κατρίνης για τη Σύνοδο Κορυφής: Όπισθεν ολοταχώς από τον κ. Μητσοτάκη

24 Ιουλίου - 16:26 Τοπικά

Οι πανηγυρισμοί του κ.Μητσοτάκη είναι εκτός πραγματικότητας.

Προσπαθεί να εμφανίσει την υποχωρητικότητα που επέδειξε ως θρίαμβο.

Στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε η Τουρκία έπεσε στα μαλακά, όχι μόνο με την ανοχή αλλά και με τη συνδρομή της ελληνικής κυβέρνησης.

Στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής δεν υπάρχει η λέξη ΄΄κυρώσεις”.

Ο κ.Μητσοτάκης υποτάχθηκε στη θέληση της κ.Μέρκελ, που εδώ και πολύ καιρό προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας.

Προκύπτει, σαφέστατα, πλέον μείζον ζήτημα λειτουργίας αλλά και αξιοπιστίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ανέχεται την παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων δύο κρατών-μελών της από μια τρίτη χώρα. Η αλληλεγγύη και η συνοχή της Ε.Ε. ναρκοθετείται με τέτοιου είδους ‘’μη αποφάσεις’’.

Ο Πρωθυπουργός πρέπει να αντιληφθεί ότι η άσκηση εξωτερικής πολιτικής και ιδιαίτερα η διαχείριση των εθνικών θεμάτων, δεν αποτελούν προσωπική του υπόθεση.

Επιπλέον, προκύπτει ζήτημα με την περίφημη συμφωνία αποσυμπίεσης Ελλάδας-Τουρκίας που επιτεύχθηκε στο ΝΑΤΟ. Ουδείς γνωρίζει το περιεχόμενο της ενώ η κυβέρνηση δε θεώρησε απαραίτητο να ενημερώσει τουλάχιστον τους πολιτικούς αρχηγούς.

Η κρισιμότητα των στιγμών επιβάλλει εθνική συνεννόηση και ενότητα.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να χειρίζεται μόνη της ζητήματα που δεσμεύουν την χώρα και παράγουν αποτελέσματα που υπονομεύουν τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Θα πρέπει να χαράξουμε άμεσα ”κόκκινες” γραμμές.

Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από συνεννόηση και σύγκλιση.

Περισσότερα Νέα