Ο Νεκτάριος Φαρμάκης στον αναβαθμισμένο οδικό άξονα που συνδέει το Κατάκολο με τον Πύργο

24 Ιουλίου - 13:47 Τοπικά

Χθες, Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, επισκέφθηκε τον επαρχιακό δρόμο του Αη Γιάννη που  έχει αλλάξει ριζικά με εξωραϊσμό του δημόσιου χώρου, δημιουργία ποδηλατοδρόμου, περιπατητικών διαδρομών, διαμόρφωσης ζώνης κίνησης ΑΜΕΑ, τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων led, ενίσχυση του πρασίνου κ.α

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρενέβη στην περιοχή, με το έργο «Βελτίωση προσβασιμότητας Επαρχιακού Δικτύου από Κατάκολο (διασταύρωση Αγίου Ανδρέα) έως την είσοδο του Πύργου (σιδηροδρομική γραμμή)», συνολικού ύψους 5,5, εκ. ευρώ,  το οποίο εκτελέστηκε με δύο υποέργα:  «Πύργος (σιδηροδρομική γραμμή) έως είσοδο Αγίου Ιωάννη» και «Άγιος Ιωάννης – Κατάκολο».

Επίσης, ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών του έργου  «Κατασκευή οδού Λαστέικα – Παράκαμψη Αγίου Ιωάννη – Κατάκολο» που είναι προϋπολογισμού 11,9 εκ. ευρώ. Ο δρόμοςέχει αφετηρία την επαρχιακή Οδό Πύργου-Κατακόλου (περίπου 800 μέτρα μετά την διασταύρωση του Αγίου Ιωάννη) και καταλήγει στην Ε.Ο Πατρών – Πύργου, στο ύψος της διασταύρωσης με τον οικισμό Βουνάργου.  Με την κατασκευή του δρόμου δημιουργείται ένας νέος οδικός άξονας “Κατάκολο -παράκαμψη Αγίου Ιωάννη -διασταύρωση Βουνάργου -Αρχαία Ολυμπία”, ο οποίος θα προσφέρει ασφαλή και ταχεία σύνδεση του λιμένα Κατακόλου με την Αρχαία Ολυμπία.

Τα παραπάνω έργα εντάσσονται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) Πύργου-Κατακόλου-Αρχαίας Ολυμπίας, και χρηματοδοτούνται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014 – 2020.

«Η Δυτική Ελλάδα αλλάζει. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, ξεπερνάμε δυσκολίες και προβλήματα, ώστε οι κάτοικοι της Ηλείας να απολαμβάνουν αυτά που δικαιούνται. Στόχος μας η ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών της Δυτικής Ελλάδας. Είμαστε ευτυχείς που βλέπουμε να ολοκληρώνονται έργα ενταγμένα  στην ΟΧΕ τα οποία αλλάζουν την φυσιογνωμία της ευρύτερης περιοχής.  Είναι  έργα οδικά που όμως έχουν  τουριστικό και  αναπτυξιακό χαρακτήρα»  ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης.

Περισσότερα Νέα